Комісія облради не підтримала програму освітнього та культурного розвитку Кіровоградщини

Сьогодні, 10 червня, постійна комісія з питань бюджету, фінансово-економічної політики та інвестицій на передодні сесії Кіровоградської обласної ради не підтримала програму освітнього та культурного розвитку Кіровоградщини.

Об этом сообщает FIB



Про це повідомила на своїй сторінці заступниця голови Кіровоградської ОДА з інвестиційних і гуманітарних питань Тетяна Волинець.


“Програму освітньо-культурного розвитку бюджетна комісія не підтримала! Проєкти громадськості депутатам не потрібні…”, – написала на своїй сторінці у Фейсбуці Тетяна Волинець.



За її словами, депутати вирішили, що кошти краще спрямувати на медицину.


Як ідеться у проєкті рішення, програма освітнього та культурного розвитку Кіровоградщини розрахована на 4 роки. Її загальний фонд складає 109 405,6 тисяч гривень.


У розробці програми брали участь не тільки депутати, а й громадські активісти.


Як писав “Без купюр”, у рамках саме цієї програми планувалося створення меморіально-історичного комплексу на території урочища «Чорний Ворон» поблизу Розумівки Кіровоградської області.


Серед іншого до програми включили ідею фольклорно-етнографічного проєкту “Баба Єлька”. Зокрема, планувалося створити етнографічні експозиції з предметів, зібраних в експедиціях по Кіровоградській області з метою отримання молоддю найпростіших умінь та навичок із традиційних видів народного мистецтва: килимарства, гончарства, лозоплетіння, писанкарства та інших, створення школи старовинного українського танцю.


Підписуйтесь на нас у Facebook, Telegram, Youtube, Instagram. Сподобалася стаття? Поширь її на своїй сторінці:




Джерело статті: “https://www.kypur.net/komisiya-oblrady-ne-pidtrymala-programu-osvitnogo-ta-kulturnogo-rozvytku-kirovogradshhyny/”

©1info.net