«Сподіваємось, що правоохоронні органи знайдуть порушників», — Сергій Бабак про виявлене сміття на Рівненщині

Нещодавно у засобах масової інформації з’явилось повідомлення про те, що у Рівненській області начебто виявлено сміття зі Львова. Як пояснив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, львівські перевізники ТПВ не транспортують відходи на Рівненщину, а також у структурі висипаного сміття виявлено органічні добрива, які застосовуються на городах та полях, що не є характерно для Львова. Однак місто звернулося до керівника ГУ НП Рівненської області щодо проведення ретельного розслідування, та готове надати всю необхідну інформацію.

Об этом сообщает Устинов троллит

«Після вчора, 9 червня, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що в одному із сіл Рівненської області було виявлене сміття, начебто львівського походження. Вже 10 червня туди виїхав директор департаменту ТПВ, спільно з керівником одного із перевізників, щоб на місці з’ясувати ситуацію.

У цей же день, коли з’явилась інформація, я мав розмову із селищним головою, а наступного дня з головою Демидівської райадміністрації на цю тему. Ми домовились про повну співпрацю, аби виявити порушника.

Також 9 червня ми скерували лист до керівника ГУ НП Рівненської області, щоб було проведене ретельне розслідування. Зі свого боку ми готові надати всю необхідну інформацію", — розповідає Сергій Бабак.

За його словами, коли на місце, де виявлено сміття, приїхали представники департаменту ТПВ і оглянули структуру відходів, то ситуація виявилась досить неоднозначною — сміття не було свіжим, а лежало там від 2 до 4 тижнів, і у структурі сміття були виявлені органічні добрива, які застосовуються на городах та полях, а такого немає у структурі львівського сміття. Водночас у смітті були виявленні чеки з львівських магазинів, що дало підстави припустити, що сміття має походження зі Львова, проте залишається незрозумілою ситуація з добривами, чеками з Рівного, які теж наявні у цьому смітті.

Окремо Сергій Бабак відзначив неправдивість інформації про те, що у смітті було виявлено пробірки від тестів на COVID-19. Насправді це були чохли, які знімаються з ампул — звичайні ємкості, у яких зберігаються лікарські засоби.

«З огляду на ситуацію була проведена бесіда з мешканцями та представниками поліції. Наразі нам повідомили лише, що очевидці бачили дві машини марки МАN, які проїжджали вночі, але точних даних немає.

Натомість силами одного з наших перевізників сміття було прибране та утилізоване у встановленому порядку, а територія очищена. Та ми продовжуємо проводити роботу по встановленню порушника. Також поліція проводить розслідування, однак наразі конкретних даних немає. Сподіваємось, що правоохоронні органи знайдуть порушників. Ми, у свою чергу, передивляємось нашу базу даних. Хочу черговий раз звернути увагу наших перевізників, що вони відповідають за дії своїх контрагентів", — додав Сергій Бабак.

Нагадаймо, 9 червня у засобах масової інформації з’явилось повідомлення про те, що у Рівненській області начебто виявлено сміття зі Львова. Як пояснив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, львівські перевізники ТПВ не транспортують відходи на Рівненщину. Водночас місто звернулось до поліції Рівненської області щодо проведення належного розслідування та покарання причетних. спосіб.


Джерело статті: “http://www.mediastar.net.ua/96063-spodvayemos-scho-pravoohoronn-organi-znaydut-porushnikv-sergy-babak-pro-viyavlene-smttya-na-rvnenschin.html”

©1info.net