Жителі Путильщини та Вижниччини виступили за створення єдиного гірського району


Жителі Путильщини та Вижниччини виступили за створення єдиної гірської адміністративної території. На спільних зборах представники громади ухвалили звернутися до Кабінету Міністрів України із проханням сформувати Карпатський район із центром у Вижниці. Про це інформує пресслужба Чернівецької ОДА.

Об этом сообщает Russiangate

На думку громад, Буковинська гуцульщина – унікальний, історично самобутній, автентичний регіон, який має величезний потенціал у туристичній та економічній сфері. Водночас і виклики у мешканців гірських територій Буковини спільні – у сфері безпеки, доступності, екології.

– Об’єднання Вижниччини та Путильщини у єдиний Карпатський регіон є найбільш доцільним із точки зору географічного розташування, транспортної доступності, рівномірної віддаленості всіх населених пунктів до центру, – зазначає голова Вижницької районної державної адміністрації Михайло Чорней.

У своєму зверненні громади просять Уряд врахувати їхню думку під час прийняття остаточного рішення щодо формування районів.

Жителі Путильщини та Вижниччини виступили за створення єдиного гірського району

Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/bukovina/zhiteli-putilschini-ta-vizhnichchini-vistupili-za-stvorennya-edinogo-girskogo-rayonu-390509”

©1info.net