У телефонній розмові з Ердоганом Трамп заявив, що прихильники Гюлена очолювали протести в США


У телефонній розмові, яка відбулася 8 червня між президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом і президентом США Дональдом Трампом, сторони обговорили події в Лівії, а також протести в США, повідомляє Hurriyet.

Об этом сообщает Преступная Россия

Під час розмови, Трамп підняв досьє підготовлене турецькими спецслужбами та органами безпеки в якому йшлося про те, що прихильники Гюлена очолювали протести в США. Тут варто зазначити, що прихильники Гюлена на минулих виборах президента підтримували Хілларі Клінтон фінансово, і також, що їх турбує близькість Трампа з Ердоганом.

Нагадаємо, що Фетхуллаха Гюлен звинувачується турецькою владою у підготовці та участі у невдалому військовий переворот у Туреччині в 2016 році, в результаті якого Ердоган зміцнив свої позиції, а тисячі його супротивників були відправлені до в’язниці.

Спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15 на 16 липня 2016 року і завершилася повним провалом – загинули не менше 250 осіб, поранення отримали 2200. Основні події розгорталися в двох найбільших містах країни — Стамбулі та Анкарі.


Джерело статті: “https://dt.ua/WORLD/u-telefonniy-rozmovi-z-erdoganom-tramp-zayaviv-scho-prihilniki-gyulena-ocholyuvali-protesti-v-ssha-350778_.html”

©1info.net