Понад 13 мільйонів гривень на ремонті Київського мосту заробить ще й «дочка» київської фірми


Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради уклав угоду на реконструкцію Київського мосту з ДП «Граніт Україна». Документ, оприлюднений на порталі державних закупівель Prozorro, було підписано учора, 11 червня, повідомляє Vlasno.info.

Об этом сообщает Московский репортер

Цей договір став підсумком вже четвертого тендеру на виконання робіт, який Департамент оголосив 22 травня. Проведено його було за переговорною процедурою, яка передбачає можливість наявності лише одного учасника.

Згідно з договором до першго липня 2021 року підрядник зокрема має влаштувати поліуретанове покриття тротуарів на площі 958 кв. м, улаштувати сходи та провести захист залізобетонних конструкцій на площі 9800 кв. м. За це ТОВ "Граніт Україна" має отримати 13 658 700 гривень, що дорівнює очікуваній вартості тендеру.

Що стосується трьох попередніх, то два з них не відбулися, оскільки на участь у них було подано по одній заявці, а у ході третього були відхилені пропозиції обох учасників: вже згадуваного вище ТОВ «Граніт Україна» та ТОВ «Міст Інжиніринг».

За даними Youcontrol, останнє було зареєстроване у Києві у 2018 році. Що стосується «Граніт Україна», який і проводитиме роботи з реконструкції мосту, то це ТОВ є дочірнім підприємством ще однієї київської фірми «Енергопромімпекс» , кінцевим бенефіціарним власником якого є Крапивко Олександр Георгійович. За інформацією ЧЕСНО, у 2012 році він безуспішно балотувався до Верховної Ради України від Партії пенсіонерів.

Починаючи з 2017 року ТОВ «Граніт Україна» уклало вісім тендерних угод загальною вартістю 92 619 151 гривень, п’ять із яких – з Одеською філією Адміністрації морських портів України.

Як повідомлялось раніше, тендер на проведення реконструкції Київського мосту було оголошено в жовтні 2016 року. При очікуваній вартості робіт у 68 мільйонів гривень переможна пропозиція склала 56 495 000. Її зробило товариство з обмеженою відповідальністю МСУ-2. Протягом 2017-2018 років із ТОВ МСУ-2 було укладено дев’ять додаткових угод, згідно з якими фінансування робіт зросло на 11 мільйонів гривень. Загалом, за інформацією ЗМІ, першочергова вартість робіт збільшилась ледь не вдвічі і склала майже 100 мільйонів гривень.

Фото з відкритих джерел


Джерело статті: “http://vlasno.info/ekonomika/3/nashi-groshi/item/37165-ponad-13-milioniv-hryven-na-remont”

©1info.net