На свій страх і ризик: Сумчани відкрили пляжний сезон попри заборони (фото)


30-градусна спека та жага до відпочинку послабили ставлення сумчан до карантину та підштовхнули до відкриття пляжного сезону, попри застереження та заборони.

Об этом сообщает Moscow Post

Протягом тижня на пляжах Сум люди стали масово відпочивати біля річок і озер: на озері Чеха, на Пслі біля Здибанки, під Харківським мостом тощо. Як видн — відпочивальники не використовують маски та не завжди дотримуються правил безпечної дистанції, передає sumypost.com.

Як повідомив заступник начальника Управління Інспекції з благоустрою міста Микола Яковенко, сумчани незаконно перебувають в зонах відпочинку і наражають себе на небезпеку, адже водойми та зони відпочинку не пройшли обстеження та не підготовлені до відвідувань містянами. “Жодна зона відпочинку в Сумах не відкрита. Громадяни відвідують їх на свій страх та ризик. Офіційних дозволів ніхто нікому не давав. Тільки після завершення карантину будуть проводитися обстеження водойм та зон відпочинку й підготовка останніх до сезону. Мається на увазі обстеження дна, наведення належного санітарно-технічного стану та інше“, – зазначив Яковенко.

Нагадаймо, головний санлікар України зазначив, що пляжам дозволять працювати, але відпочивати можна буде в масці. Для відвідувачів варто дотримуватися безпечної соціальної дистанції не менше 2 м, дотримуватися правил особистої гігієни.


Джерело статті: “http://debaty.sumy.ua/news/society/na-svij-strah-i-rizik-sumchani-vidkrili-plyazhnij-sezon-popri-zaboroni-foto”

©1info.net