Справа Злочевського: Офіс генпрокурора розслідує можливе втручання в ЄРДР

Генеральна інспекція Офісу генерального прокурора розпочала службове розслідування за фактом незаконного втручання до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Його могли здійснити, аби закрити провадження щодо ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Об этом сообщает База компромата

За попередніми даними, працівник Офісу генпрокурора втрутився до ЄРДР для перевірки інформації про закриття кримінального провадження щодо Злочевського.

Наразі встановлюється коло причетних до втручання осіб. Якщо інформація підтвердиться, вирішуватимуть питання щодо їх відсторонення від займаних посад та притягнення до відповідальності.

В Офісі генпрокурора нагадали, що група осіб намагалася закрити провадження проти Злочевського, надавши керівникам антикорупційних органів 6 мільйонів доларів хабаря.

Намагалися підкупити Холодницького та керівника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського. За ці гроші Холодницький і Калужинський мали закрити кримінальне провадження про злочинну організацію Сергія Курченка, в якому Злочевський є підозрюваним. Справу хотіли закрити до дня народження Злочевського (14 червня), щоб він міг без перешкод повернутися в Україну.

У справі щодо дачі хабаря вже затримали трьох осіб: першого заступника начальника Податкової служби Києва Миколу Ільяшенка, директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу та ще одного фігуранта.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/sprava-zlochevskogo-ofis-genprokurora-rozsliduye-mozhlive-vtruchannya-v-yerdr”

©1info.net