Як «Азов» звільняв Маріуполь: в мережі нагадали потужне відео

У суботу, 13 червня, в Україні згадують шосту річницю визволення від проросійських окупантів міста Маріуполя, в якому брали участь 150 бійців спецбатальйону "Азов".

Об этом сообщает Алексей Пивоваров

На відеохостингу YouTube оприлюднено відео з хронікою цієї успішної операції української армії.

"Про те, як Україна відбила це місто, наші і російські ватники навигадували тонни конспірології — про чорношкірих з Blackwater, бойовиків НАТО і ісламських фундаменталістів, силами яких Маріуполь залишився в Україні. А між тим, це один з небагатьох боїв, який можна повністю відтворити завдяки YouTube ", — сказано в підписі до опублікованих кадрів.


Під час штурму, який почався о 5 ранку 13 червня 2014 року, було ліквідовано ключові опорні точки бойовиків, знищено ворожу техніку і відновлено контроль над усіма захопленими спорудами, зокрема будівлею міської ради.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі згадували героїчну битву українських бійців за Донецький аеропорт, яка відбулася шість років тому.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-06-14/kak-azov-osvobojdal-mariupol-v-seti-napomnili-moschnoe-video/200151”

©1info.net