Очільниця поліції Атланти звільнилася через загибель афроамериканця під час затримання

Очільниця поліції Атланти звільнилася через загибель афроамериканця під час затримання
Очільниця поліції Атланти звільнилася через загибель афроамериканця під час затримання
Начальниця поліції в американському місті Атланта подала у відставку після того, як 27-річного афроамериканця, який заснув у своїй машині неподалік наливайки, застрелив поліцейський.

Про це повідомляє ВВС.

Об этом сообщает Руспрес

«Очільниця поліції Атланти подала у відставку після смертельної стрілянини в афроамериканця, який заснув у своїй машині біля наливайки», — йдеться в повідомленні.

За словами місцевої влади, 27-річний Райшард Брукс був застрелений під час затримання в п’ятницю. Поліцейських викликали до ресторану, оскільки одна з автівок заважала руху інших. У ній знайшли сплячого Брукса, який до того ж був нетверезим. Під час затримання чоловік чинив опір поліцейським.

Проводиться розслідування.

13 червня міський голова Кіша Ленс Боттомс прийняла відставку голови поліції Атланти Ерік Шилдс.

Протестувальники в Атланті вийшли на вулиці в ці вихідні, закликаючи до дій після смерті Брукса.

У суботу ввечері демонстранти закрили головну магістраль Міждержавного 75 в Атланті. Ресторан Венді, біля якого помер містер Брукс, також було підпалено.

Як повідомляв Укрінформ, раніше хвиля протестів спалахнула у США в зв’язку із загибеллю 25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. У мережу інтернет потрапили відеокадри, на яких можна побачити, як під час затримання офіцер поліції притискає коліном до землі шию підозрюваного, а той намагається сказати, що не може дихати. Незабаром Флойд помер у лікарні.

ФБР і прокуратура відкрили справу про правомірність дій правоохоронців. Четверо поліцейських, причетних до інциденту, були звільнені. Офіцер Дерек Шовін, який фігурує у скандальному відео, був заарештований. Йому інкримінували звинувачення у вбивстві.

Фото: ЕРА


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3045040-ocilnica-policii-atlanti-zvilnilasa-cerez-zagibel-afroamerikanca-pid-cas-zatrimanna.html”

©1info.net