В Україні учні складатимуть пробне ЗНО вдома. Кошти за тестування повернуть

В Україні учні складатимуть пробне ЗНО вдома. Кошти за тестування повернуть
В Україні учні складатимуть пробне ЗНО вдома. Кошти за тестування повернуть

15 та 17 червня в Україні заплановано пробне ЗНО. Через погіршення епідеміологічної ситуації учні проходять його вдома. Учасникам повернуть кошти, які вони заплатили за тестування.

Об этом сообщает Устинов троллит

Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Через погіршення епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не у закладах освіти. Інструкцію, як це можна зробити, розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Всі пункти тестування були готові до проведення пробного ЗНО. Але у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації Уряд ухвалив рішення про скасування пробного ЗНО у закладах освіти. Дати проведення основної сесії ЗНО наразі залишаються без змін”, — зазначила тимчасово виконуюча обов’язки Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

На 15 червня заплановано пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. На 17 червня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької).

Міністерство освіти і науки спільно із Міністерством фінансів готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення. Пробне тестування є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону.

Нагадаємо, основна сесія тестування запланована з 25 червня до 17 липня. До зовнішнього незалежного оцінювання допускатимуть осіб із температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб та у захисних масках.

Підписуйтесь на наш канал в
Telegram

Джерело: Vinbazar.com

Джерело статті: “http://vinbazar.com/news/suspilstvo/v-ukrani-uchni-skladatimut-probne-zno-vdoma-koshti-za-testuvannya-povernut”

©1info.net