Офіс Генпрокурора в судовому порядку витребував до державної власності землі військового містечка в м. Києві

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення про скасування рішення Київської міської ради та витребування в державну власність земель оборони.

Об этом сообщает FLB

Встановлено, що Київська міська рада без додержання порядку вилучення з державної власності земель оборони, передала у приватну власність таку земельну ділянку в м. Києві площею 1,45 га вартістю майже 10 млн₴ Ці землі входять до складу військового містечка, де розміщується база зберігання майна військ зв’язку та кібернетичної безпеки Збройних Сил України.

Таким чином, рішення органу місцевого самоврядування прийнято щодо обмежено оборотоздатного об’єкту цивільних прав — земельної ділянки оборонного призначення, що призвело до її вилучення з державної власності у непередбачений законодавством спосіб та для непередбаченої законодавством мети.

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/ofis-genprokurora-v-sudovomu-poryadku-vytrebuvav-do-derzhavnoyi-vlasnosti-zemli-vijskovogo-mistechka-v-m-kyyevi/”

©1info.net