«Аграрний фонд» готовий стати гарантом продовольчої безпеки держави

Про це заявив Богдан Банчук, виконувач обов’язків голови правління АТ «Аграрний фонд», передає nv.ua.

Об этом сообщает Слон

«Якщо в уряду є бачення, що „Аграрному фонду“ потрібно забезпечити продовольчу безпеку в довготривалій перспективі, то ми готові виступити гарантом такої безпеки», — повідомив керівник фонду.

На його думку, з власною переробкою «Аграрний фонд» може бути успішною та ефективною державною компанією, з часткою на ринку борошна не менше 20%.

«Адже ми й на чужих потужностях робимо до 12−14%, а на своїх ця кількість значно виросла б. Тоді вдалось б говорити про вигіднішу ціну для кінцевого споживача та про вищу якість продукту», — запевняє Банчук.

За його словами, це одвічна боротьба між тими, хто вважає державу поганим менеджером і тими, хто вважає, що приватник думає лише про свою вигоду, а не про людей.

«Ми ж переконані що державне підприємство може бути ефективним і виконувати важливу соціальну функцію — гарантувати продовольчу безпеку в країні», — наголошує посадовець.

Таким чином, «Аграрний фонд» вважає головним завданням на 2020 рік максимально наблизити товариство до фінансових показників з знаком «плюс».

«Це амбітний план, який передбачатиме виконання багатьох умов, але ми готові до цього виклику», — зауважує Богдан Банчук.

Нагадаємо, «Аграрний фонд» продасть 110 тис. тонн добрив.



Джерело статті: “http://agravery.com/uk/posts/show/agrarnij-fond-gotovij-stati-garantom-prodovolcoi-bezpeki-derzavi”

©1info.net