В енергетичному Комітеті ВР хочуть відсторонення Геруса з посади голови

Правоохоронці мають з’ясувати джерела статків третього за розміром багача фракції “Слуга народу”, голови енергетичного Комітету ВР Андрія Геруса.
Про це у на своїй сторінці у Фейсбук написав депутат, член енергетичного Комітету, Михайло Бондар.
"Пам’ятаю, як у вересні минулого року голова енергокомітету Ради Герус приїхав до Соснівки, щоб виштовхнути російське вугілля на контрольоване Коломойським "Центренерго". Тоді я зрозумів – ця особа, як кажуть, далеко піде.
Далі за ініціативи Геруса було:
— відкриття імпорту струму з Росії, внаслідок чого зупинялися українські теплові електростанції;
— жорсткі адміністративні механізми на ринку електроенергії, через що ціна струму постійно падає нижче собівартості виробництва, а електростанції в збитках;
— введення мита на експорт українського струму, внаслідок чого наш струм став неконкурентоспроможний й ТЕСи були вимушені зменшити виробництво.
Через все це впав попит на українське вугілля, шахтарі залишились без зарплати.
Не дивно, що минулого тижня Герус не ризикнув взяти участь у виїзному засіданні енергокомітету Ради, яке проходило на Донбасі. Він добре розуміє – шахтарі не лише за словом в кишеню не полізуть, а можуть навіть просто пику натовкти", — зазначив Бондар.
За його словами, коли звичайний український гірник позичає кошти на молоко та хліб — Герус декларує статків на 38 млн.

"Пан Герус зайшов занадто далеко, перетнувши усі можливі "червоні стрічки". Відсторонення його від посади голови енергокомітету Ради – давно назріле рішення. Наразі й правоохоронцям потрібно з’ясувати джерела статків третього за розміром багатства "слуги народу". Шкода той народ, в якого такі слуги…", — зазначив політик.

Об этом сообщает Москов постскриптум



Джерело статті: “http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/v-jenergetichnomu-komtet-vr-khochut-vdstoronennja-gerusa-z-posadi-golovi-60066”

©1info.net