Протести у США — YouTube видаляє відео темношкірих

Група темношкірих власників YouTube-каналів подала позов до федерального суду Північної Каліфорнії проти компанії, стверджуючи, що вона регулярно та без пояснення причин видаляє їхній контент. Про це повідомляє The Washington Post.

Об этом сообщает База компромата

Позов є останнім в серії позовів про те, що програмне забезпечення YouTube дискримінує певні групи людей, зокрема, ЛГБТ+ спільноту. Представники YouTube відмовилися коментувати позов. У минулому компанія заперечувала, що її програмне забезпечення дискримінує людей, і заявляла, що її алгоритмічний підхід до модерації контенту захищений законом.

Кетрін Джонс, власниця YouTube-каналу Carmen CaBoom, заявила, що платформа видалила її канал через «оголене тіло», але жінка заявляє, що жодне з її відео не містило наготу. Інші відео, зняті Джонс, видалили через нібито ненависницькі висловлювання — у позові це заперечують.

Власниця каналу Nicoleʼs View Ніколь Льюїс каже, що 17 її відео видалили та заархівували з невідомих причин. Також Кімберлі Карлест Ньюман заявила, що 700 відео з її каналу «The True Royal Family» зникли, і вона не знає, як їх повернути.

У позові пригадують заяву власниці YouTube-каналу Стефані Фрош, яка говорить, що у 2017 році чиновники YouTube сказали їй, що алгоритми модерації контенту компанії дискримінують людей в залежності від раси.

  • YouTube застеріг творців контенту від штучного просування роликів для підтримки Black Lives Mаtter.
  • YouTube викрили на тому, що він видаляє коментарі з критикою Комуністичної партії Китаю.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45586-youtube-zvinuvachuyut-u-tomu-shcho-vin-vidalyaye-video-temnoshkirih-vlasnikiv-kanaliv”

©1info.net