Вибух на Позняках. Мешканців зруйнованого будинку переселяють в інтернат

REUTERS / Gleb Garanich

Об этом сообщает Русский репортер

На переселення записалися 27 осіб з під’їзду, де сталася трагедія

REUTERS / Gleb Garanich


Мешканців будинку, в якому зранку стався вибух, переселять в інтернат на Харківському шосе. На цю мить на переселення записалися 27 осіб з під’їзду, де сталася трагедія.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на коментар в КМДА.

Виданню повідомили, що семеро мешканців зруйнованого під’їзду вже виїхали на нове місце. З сусідніх під’їздів на переселення записалось 36 осіб.

У поврежденного здания разворачивают палаточный городок / Фото: общественное

Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що по стояку, що обвалився внаслідок вибуху, проживає понад 100 людей.

«Тому сказати точно, що під завалами нікого не залишилось, ми поки не можемо. Працюють рятувальники. Їм потрібен час, аби розібрати завали», — заявив міський голова.

Одними з постраждалих внаслідок вибуху в Києві стали працівники Укрзалізниці. Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що доручив, аби потерпілих разом з їх родинами розмістили в готельному фонді Укрзалізниці.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 внаслідок вибуху зруйнувалися четвертий, п’ятий, шостий, сьомий і восьмий поверхи будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 у Дарницькому районі Києва.

Зараз відомо про двох загиблих унаслідок обвалу перекриттів між поверхами. Одну людину поранено. Загалом з будинку евакуйовано 23 людини. За останніми даними під завалами можуть залишатися від двох до шести осіб.

Мер Києва Віталій Кличко сказав, що будинок знесуть, а мешканців тимчасово переселять в інтернат. З місця події вже вивезли близько 60 тонн будівельних конструкцій.

Читайте також:
  • Наслідки вибуху у багатоквартирному будинку в Києві зняли за допомогою дрона — відео
  • Вибух у будинку в Києві. З’явилось відео з середини споруди

У Міністерстві внутрішніх справ розглядають дві версії вибуху в будинку: вибух газу або вибухового пристрою.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей).

Національна поліція України проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії й усіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух.

Також тривають роботи з розбору завалів.

Редактор: Софія Лазарова

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/kyiv/vibuh-na-poznyakah-v-kiyevi-zi-zruynovanogo-budinku-meshkanciv-pereselyat-v-internat-novini-kiyeva-50095467.html”

©1info.net