«Путин – наш президент». Бот отримав рік тюрми за заклики у соцмережі

«Путин – наш президент». Бот отримав рік тюрми за заклики у соцмережі
«Путин – наш президент». Бот отримав рік тюрми за заклики у соцмережі


Чоловіка визнано винним за статтею «Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади»

Об этом сообщает Компромат ГРУ


Дергачівський районний суд Харківської області визнав винним місцевого мешканця у публічних закликах до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України) і призначив один рік позбавлення волі


Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 18 червня.


За матеріалами справи обвинувачений 18 серпня 2019 року зареєструвався у Facebook під чужим іменем Роман Слюсарев. Того ж дня він опублікував під цим акаунтом чотири дописи, в яких закликав до захоплення будівель відділу поліції у Чугуєві Харківської області, Верховної Ради і Офісу президента України.


«После решительных шагов, в Харькове мы делаем Харьковскую народную республику, а потом присоединяемся к нашем братья россиянам! И Украина станет одной большой Россией», — сказано у дописі.




Скріншот з Facebook
Скріншот з Facebook



Крім цього, обвинувачений закликав небайдужих громадян брати зброю у захоплювати владу в Україні з подальшим входженням територій країни до складу Російської Федерації.


«Тогда наши братья наступят с Донбаса и мы наконец войдём в состав Российской Федерации. Где нас ждут, где от нас в первую очередь ждут решительных действий. Путин наш президент, ни какой ни Зеленский или Порошенко, это враги народа!» — зазначено у дописі Facebook.




Скріншот з Facebook
Скріншот з Facebook



Згідно з висновком судової лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса від 13 січня 2020 року, у вказаних матеріалах, що розміщені на сторінці Романа Слюсарева у Facebook є висловлювання, висловлені у формі закликів до захоплення й утримання будівель або споруд, які належать органам влади; створення з цією метою певних воєнізованих або збройних формувань чи груп; фактичне створення та функціонування органів державної влади, правоохоронних органів, органів правосуддя замість вже існуючих; а також до вчинення інших дій, зокрема таких, що мають насильницький характер.


У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину і щиро розкаявся, підтвердив факт і обставини вчинення злочину. Однак від надання пояснень відмовився, скориставшись ст. 63 Конституції України.


Суд дійшов висновків, що вина обвинуваченого у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 109 КК України доведена в повному обсязі і підтверджується доказами, які є в матеріалах кримінального провадження.


Довідково. Ботами прийнято називати людей, які використовують чужі імена та фотографії у соціальних мережах, з метою донесення інформації різного змісту, здедільшого, провокативного. Часто зміст таких повідомлень має комерційну складову. Свого часу журналісти-розслідувачі викрили цілу «ботоферму», яка писала ряд проплачених коментарів.


Джерело статті: “https://glavcom.ua/news/putin-nash-prezident-zelenskiy-ili-poroshenko-vragi-naroda-meshkancyu-harkivshchini-dali-rik-tyurmi-za-zakliki-u-socmerezhi-688752.html”

©1info.net