Вперше з 1996 року: в Україні проведуть інвентаризацію лісів

Free-Photos / Pixabay

Об этом сообщает Компромат вики

Перший етап інвентаризації займе два роки

Free-Photos / Pixabay


У вівторок, 23 червня, президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає проведення Національної інвентаризацію українських лісів (НІЛ).

Про це повідомили у Державному агентстві лісових ресурсів.

Там розповіли, що завдяки підписаному закону, який вносить зміни до Лісового кодексу України, вперше з 1996 року буде отримана повна і оновлена інформація щодо фактичної лісистості країни, запасах деревини і її технічної придатності.

Читайте також:
На Закарпатті чиновників викрили у розкраданні лісу на 14 млн гривень

Також зазначається, що відстежувати зміни у рості дерев на певній ділянці і оцінити стан українських лісів в цілому можна буде на спеціальному сайті інвентаризації.

За словами глави Держлісагентства Андрія Заблоцького, наразі відомство має інформацію лише про 73% українських лісів, тоді як інші 27% знаходяться у віданні різних органів влади.

Читайте також:
Чиновники харківського лісгоспу вкрали деревини на 24 млн гривень

Він також додав, що на першому етапі інвентаризація триватиме два роки, після чого її повторять, щоб простежити зміни у прирості дерев.

Що таке національна інвентаризація лісів і для чого вона потрібна

Національна інвентаризація лісів, яка передбачає отримання статистично обґрунтованої інформації щодо кількісних і якісних показниках стану і динаміки лісів, необхідна, щоб встановити їх ресурсний потенціал для потреб держуправління, стратегічного планування ведення лісового господарства, державного лісового кадастру та моніторингу навколишнього середовища для національної і міжнародної звітності.

Як буде проходити процедура НІЛ

У планах Держлісагентства провести за спеціальною схемою обстеження на місцевості 18 тисяч лісових інвентаризаційних ділянок, що дозволить не тільки оцінити загальні запаси лісових насаджень, а й визначити площу самозаліснених сільськогосподарських земель.

Раніше повідомлялося, що у 2019 році уряд України запустив онлайн-карту вирубки лісу.

Редактор: Олег Кононенко

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/derzhlisagentstvo-provede-inventarizaciyu-lisiv-novini-ukrajini-50095846.html”

©1info.net