Сутички у Мінську: у хід пішли коктейлі Молотова, силовики розганяли л

Сутички у Мінську: у хід пішли коктейлі Молотова, силовики розганяли л
Сутички у Мінську: у хід пішли коктейлі Молотова, силовики розганяли л

У МВС Білорусі заявили, що в Мінську під час масових протестів загинув чоловік, який нібито збирався кинути в бік силовиків вибухівку

Тисячі людей зібралися у центрі Мінська на акцію протесту проти фальсифікацій виборів. Їх б’ють і розганяють силовики. Одна людина загинула.

Об этом сообщает FIB

Як повідомляє пресслужба МВС Білорусі: ‘Під час масових заворушень в Мінську на проспекті Притицького, натовп будував барикади для блокування руху. Під час протистояння зі спецназом, який прибув для деблокування площі, один з протестуючих намагався кинути невстановлений вибуховий пристрій в сторону правоохоронців. Він вибухнув у руці, чоловік отримав травми несумісні з життям’.

В той же час очевидці та Telegram-канали наголошують, що чоловіка, ймовірно, підірвали світло-шумовою гранатою, якими правоохоронці закидували людей.

Частину протестів силовикам вдалося придушити, але багато людей у центрі Мінська залишился і будують барикади.

ОМОН у столиці Білорусі почав жорстоко розганяти протестувальників. Ті у відповідь закидали силовиків коктейлями Молотова.

Відео, де яскраво видно розгін, опублікували на різних телеграм-каналах. Зокрема, на каналі ‘Чай з малинавым варэннем’ та NEXTA повідомили, що людей розганяють водометами.

Також люди зафіксували на відео, як силовики нещадно били чоловіка, який намагався врятуватися та втекти. ОМОНівці повалили його на землю та жорстоко побили.

Повідомляється, що до центру Мінська влада пригнала військову техніку.

Протестувальники, у свою чергу, почали зводити барикади із підручних засобів. Такі барикади ОМОН вже знищив біля універсаму ‘Рига’, звідки ж розігнав мітингарів.


Найгірша ситуація біля станції метро ‘Пушкінська’. Звідти надходить інформація про все більшу кількість поранених. Ситуацію описують у телеграм-каналі NEXTA Live.

Там зазначають, що поранену дівчину працівники супермаркету ‘Віталюр’ занесли всередину закладу. Втім, силовики почали закидати у приміщення шашки зі сльозогінним газом.

Там же, на Пушкінській, вибух від гранати сильно поранив водія автобуса. У чоловіка пошкоджений поперек, він стікає кров’ю.

Ще одному пораненому чоловіку прямо на вулиці небайдужі перемотують ноги бинтами, він теж сильно поранений.

ЗМІ повідомляють про те, що акції протесту відбулися у Гродно, Гомелі, Бресті, Могильові, Вітебську.

Акції на підтримку білорусів пройшли під посольствами країни у Києві, Варшаві, Москві, Санкт-Петербурзі.

В той же час президент Росії Володимир Путін слідом за головою КНР Сі Цзіньпінем привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі. У Кремлі заявили, що Путін направив Лукашенкові вітальну телеграму. Не забарився з привітаннями ще один одіозний політик, якого пов’язують з Кремлем, лідер ОПЗЖ, Віктор Медведчук. Його звернення до Лукашенка оприлюднене на сайті партії.

Як повідомляв 5.UA, у Мінську, за оцінками журналістів, зібралося понад 100 тисяч людей. Однак силовики почали жорстко придушувати протести. Вони використовували гумові кулі, сльозогінний газ, світлошумові гранати. Окрім того, ОМОНівські автозаки наїжджали на натовпи людей. Понад сотню людей затримали, десятки протестувальників отримали поранення, деякі з них – у критичному стані в реанімації. Також є свідчення, що один з активістів, на якого наїхало авто, загинув.


Джерело статті: “http://fromua.news/article/9744173/sutichki-u-minsjku-u-hid-pishli-kokteyli-molotova-siloviki-rozganyali-l/”

©1info.net