Протести в Білорусі – у Мінську поліція била та затримувала журналістів різних ЗМІ

У Мінську протягом 11 серпня правоохоронці активно били та затримували журналістів різних ЗМІ. В інші дні такої кількості нападів на працівників медіа не було.

Об этом сообщает Компромат РУ

Про це пишуть у білоруських опозиційних Telegram-каналах і ЗМІ.

Чи не сильніше постраждали журналісти найбільшого незалежного видання Білорусі TUT.by. Протягом дня у своєму Telegram-каналі вони повідомляли про те, як їхнім журналістам заважали фотографувати, зупиняли автомобілі з операторами, били та забирали флешки з матеріалами.

Також відомо, що поліцейські побили фотокореспондента Associated Press. Видання BBC розповіло, що правоохоронці напали на їхню групу з трьох журналістів.

На съемочную группу Би-би-си в Минске напали силовики. У всех троих журналистов были аккредитации, все были в опознавательных жилетках. https://t.co/S0PIMWPg54

— bbcrussian (@bbcrussian) August 11, 2020

Також повідомляється про затримання і побиття журналіста https://t.co/qQXMHhs9ZG Станіслава Коршунова. У фотокореспондента Associated Press Сергія Грица розбили дисплей камери. Фотокореспондент «Нашай Нівы» Надія Бужан розповіла, що з її камери силовики забрали флешку. pic.twitter.com/kfB2FrPSuU

— Бабель /// Білорусь (@babelbelarus) August 11, 2020

❗️ОМОН целенаправленно бьет журналистов в жилетах прессы

Видео: @belamova pic.twitter.com/sN6sOGJvZj

— Медиазона. Беларусь (@mediazona_by) August 11, 2020

Від учора досі не встановлене місцеперебування головного редактора опозиційного видання «Наша Ніва» Єгора Мартиновича. За словами його дружини, журналіста затримали, однак де саме він перебуває — невідомо.

  • У Білорусі після оголошення попередніх офіційних результатів виборів президента, згідно з якими перемогу вже вшосте здобув Олександр Лукашенко, кілька днів тривають масштабні протести.
  • За 9 серпня силовики й ОМОН затримали понад 3 тисячі осіб, а за 10 серпня — понад 2 тисячі.
  • Напередодні влада офіційно повідомила про першого загиблого під час протестів.

Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/49179-protesti-u-bilorusi-u-minsku-policiya-ciliy-den-bila-ta-zatrimuvala-zhurnalistiv-znik-golovniy-redaktor-opoziciynogo-vidannya”

©1info.net