У Києві провели унікальний екоквест за допомогою розробки українських інженерів

Компанія GlobalLogic з "Моршинська" за участю ГО "Let’s do it, GREEN Ukraine" провели екоквест в Протасовому Яру. Представники медіа та блогери очистили частину території і зібрали 30 пакетів сміття на 150 кг. Це стало можливим завдяки оновленням додатку EcoHike, які дозволяють створювати спільні інтерактивні екозаходи.

Об этом сообщает Редакция


"Проблема забруднення сміттям актуальна як для світу, так і нашої країни. В 2019 Україна зайняла 9 місце в топ-10 країн з найбільшим обсягом відходів на одного жителя. Українці викидають 10,6 млн тонн відходів — це близько 300 кг на людини. Частина з них — в місцях відпочинку — парках, лісах, на пляжах, горах. Додаток EcoHike покликаний об’єднати небайдужих до проблеми людей. Його використовують понад 5000 осіб і впевнені, що ця цифра буде рости. у тому числі і завдяки ініціативам з партнерами як ТМ "Моршинська", — розповідає Андрій Яворський, віце-президент з технологій і стратегії компанії GlobalLogic.


EcoHike — проект GlobalLogic, який створила і запустила львівська команда розробників в серпні 2019. Додаток дозволяє відзначити на інтерактивній карті забруднену територію і об’єднати зусилля активістів для її прибирання. Цього року розробники представили нові функції: можливість ділитися мітками забруднених ділянок в соцмережах і створювати заходи з прибирання. Цього літа 150 активістів очистили від сміття 100 га парку "Погулянка" у Львові, використовуючи EcoHike. Скоро користувачі зможуть створювати свої заходи, залучаючи до прибирання більше людей.


"Бренд "Моршинська" кілька років поспіль ініціює важливі соціально-екологічні ініціативи в рамках програми "Разом за природу". На початку року ми оновили дизайн "Моршинської", нова пляшка містить на 15% менше пластику. Навесні запустили проект "Зелена торба", мета якого допомогти споживачам легко сортувати пластикові пляшки і віддавати їх на переробку. Наступним кроком для нас стала інтеграція "Моршинської" в додаток EcoHike. Сподіваємося, що проект стане популярним, відгукнеться любов’ю в серцях українців і ми зможемо вирішити проблему забруднення парків і лісів", — підкреслив Анатолій Гордєєв, директор по маркетингу IDS Borjomi Ukraine.


Розробка українських інженерів покликана підвищити культуру чистоти і екосвідомості. GlobalLogic відкрита для еко-ініціатив з відповідальним брендами і екоорганізаціями.


"Lets do it, Green Ukraine" кілька років використовує синергію бізнесу і молоді для популяризації еко-способу життя серед українців. Мета — формування національної культури чистоти, адже це здорове майбутнє країни, яке ми створюємо своїми руками. Додаток EcoHike має величезне соціальне значення для населення, адже з його допомогою, кожен зможе внести вклад в очищення зелених і лісопаркових зон" — прокоментувала ініціативу віце-президент ГО "Let’s do it, GREEN Ukraine" Анна Радченко.


Зібране сміття було відсортовано і передано на утилізацію.






GlobalLogic — лідер в сфері послуг по розробці цифрових продуктів, який допомагає створювати інноваційні продукти, платформи і цифрові рішення. У компанії об’єднують стратегічний дизайн, комплексний інжиніринг та експертизу. У 2020 році GlobalLogic зайняла 1 місце в рейтингах "Кращий роботодавець" в категорії IT у Randstad Employer Brand Research від Ancor, "Кращий роботодавець" від Ernst & Young, "Репутаційні активісти" від PR-Service. Центральний офіс GlobalLogic знаходиться в Кремнієвій долині в США, а центри розташовані по всьому світу.


IDS Borjomi Ukraine — провідний національний виробник, визнаний експерт з питань якості природних мінеральних і питних вод завдяки продукції, яка видобувається в регіонах України. Компанія входить до складу міжнародної компанії IDS Borjomi International. IDS Borjomi Ukraine пропонує споживачеві портфель мінеральних і питних вод "Миргородська", "Моршинська", "Трускавецька", "Аляска" та ін., і є ексклюзивним імпортером води "Боржомі" в Україні.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-08-12/v-kieve-proveli-unikalnyiy-eko-kvest-s-pomoschyu-razrabotki-ukrainskih-injenerov/206212”

©1info.net