Прийшли люди в чорному. У мінських офісах Яндекс і Uber проходять обшуки

В офісах Яндекс і Uber в Мінську проходять обшуки (Фото: iphones.ru)

Об этом сообщает Дедал


Російські та білоруські ЗМІ повідомляють про обшуки в мінських офісах Яндекс і Uber.

Невідомі люди в чорному одязі і зі зброєю прийшли в офіси Яндекса в Мінську. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє видання The Bell . Компанія підтвердила інформацію виданню.

За даними джерела, офіси заблоковані. Усередині могли бути тільки нечисленні співробітники, оскільки всі офіси Яндекса «технічно закриті» на карантин.

Також повідомляється про обшуки в мінському офісі Uber. Про це пише білоруський телеграм-канал Euroradio . Пізніше інформацію про обшук прес-служба компанії підтвердила білоруському виданню KYKY.ORG .

Офіс Яндекса в Мінську був заснований в 2011 році. На сторінці мінського офісу компанії говориться, що його співробітники займаються розвитком ключового продукту компанії — пошукача, а ткаже сервісами Пошта, Картинки і рекламним сервісом. Всього в офісі компанії працює 120 чоловік.

«У мінському офісі є спеціальна група, яка стежить за якістю пошуку та інших продуктів компанії саме в Білорусі — тобто за тим, щоб сервіси добре вирішували завдання, пов’язані з місцевою специфікою», — йдеться в описі.

Читайте також:

Сотні працівників БелАЗу заблокували роботу найбільшого заводу Білорусі: вимагають прибрати ОМОН з вулиць

Як зазначає видання Onliner, нині в компаніях намагаються дізнатися подробиці і причини того, що відбувається. Офіси компаній знаходяться в різних частинах міста.

Доповнено о 14:29. За даними джерел білоруського видання KYKY.ORG , в офісі Яндекса був ГУБОПіК (Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС Республіки Білорусь)

«Поцілували порожні двері і стіни і розійшлися», — повідомляють істочікні видання.

Нагадаємо, що в 2017 році російська компанія Яндекс і Uber об’єднали бізнес замовлення таксі в Росії, Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії та Казахстані.

Редактор: Люба Балашова

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/biz/markets/v-ofisah-yandeks-i-uber-v-minsku-prohodyat-obshuki-novini-bilorusi-50105963.html”

©1info.net