Претендет на участь в Олімпіаді вінницький студент Андрій Ісаков під час карантину почав завойовувати і професіональний ринг


Вінницький боксер Андрій Ісаков під час карантину почав здобувати одну перемогу за іншою на професіональному ринзі. При цьому він не відмовляється й від аматорської кар’єри, адже мріє про участь в Олімпійських іграх.

Об этом сообщает Компромат ГРУ

isakov3

В інтерв’ю Vlasno.info Андрій Ісаков розповів, як йому вдається поєднувати два принципово різних напрямки боксу та поділився своїми планами.

В складі національної збірної

Андрію Ісакову – 20 років, він студент Вінницького національного аграрного університету. Майстер спорту України міжнародного класу тренується в клубі «Спарта», що на Старому місті. Був переможцем Кубку України 2018 року, чемпіоном міжнародного турніру класу «А» в Одесі, двічі срібним призером міжнародного турніру на призи братів Кличків.

isakov8

Андрій Ісаков займається боксом із десяти років.

«Спочатку хотів займатися «для себе», щоб опанувати мистецтво самозахисту. Згодом це почало подобатися, адже прийшли успіхи. Тобто бокс став для мене не лише хобі», – ділиться Андрій.

В професіональному боксі він виступає у ваговій категорії до 79 кг, в любительському – до 81 кг. Першим і єдиним до сьогодні тренером Андрія є досвідчений фахівець Владислав Кашеєв. Водночас він тренується в складі національної збірної України, яку очолює вінничанин Леонід Лоївський.

Поки що – третій номер

Наразі Андрій Ісаков є третім номером національної збірної України у своїй ваговій категорії. Але він прагне змінити цю ситуацію на краще, тобто стати першим номером! Інакше не буде шансів потрапити на Олімпійські ігри наступного року.

isakov4

«Треба найкращим чином виступити на чемпіонаті України, який пройде в Одесі цієї осені. Рік тому в аналогічному змаганні я не брав участі через травму. А в 2018 році посів третє місце на чемпіонаті країни», – згадує боксер.

У вазі до 81 кг першу позицію в національній збірній України наразі посідає Степан Грекул (Чернівці), другу – Максим Коц (Харків).

«Особистих рахунків» із цими боксерами у мене немає. Ми спарингували переважно в тренувальній обстановці, на зборах. Хоча із Максимом Коцом я пару разів зустрічався на турнірах і здобував перемогу", –наголошує Андрій Ісаков.

Сходження до вершин провідний боксер Вінниччини веде за підтримки керівництва Федерації боксу України і очільників Федерації боксу Вінницької області.

Нокаут на вечорі Олександра Усика

Андрій Ісаков переміг в усіх шести своїх професіональних поєдинках. Причому чотири рази зробив це нокаутом!

isakov2

Нещодавно вінничанин блискуче виграв свої п’ятий і шостий бій на професіональному ринзі, де він залишається непереможним. Спочатку в стартовому раунді Андрій Ісаков нокаутував українця Олександра Фімушкіна (Закарпаття). А в рамках першого вечору боксу компанії «Usyk17 Promotion» Олександра Усика достроково, в четвертому раунді, нокаутом переміг мінчанина.

«На нинішньому етапі кар’єри мені вдається суміщати виступи на аматорському і професіональному ринзі. Я зростаю в обох цих напрямках. Під час епідемії коронавірусу не було жодних аматорських змагань, а можна було лише проводити професіональні поєдинки. Саме тому я й вирішив спробувати свої сили в цій сфері. Як виявилося, вдало», – каже вінничанин.

Непогані гонорари і увага глядачів

Наразі немає жодних обмежень на виступи в Олімпійських іграх боксерів, які ведуть професіональну кар’єру. Тому чимало талановитої української молоді поєднують виступи на рівні аматорів і профі. Андрій Ісаков вважає, що це дуже добре і приносить практичну користь спортсменам.

isakov1

За словами Андрія Ісакова, різниця між аматорським і професіональним боксом є суттєвою.

"Серед профі одне зважування – і одразу важливий бій. В любительському боксі змагання зазвичай тривають 4-5 днів. Ще на професіональному рівні дуже серйозний підхід до організації змагань, інша увага глядачів і непогані гонорари", ­– каже він.

Фото з «Фейсбук»-сторінки Андрія Ісакова


Джерело статті: “http://vlasno.info/suspilstvo/8/sport/item/38539-pretendet-na-uchast-v-olimpiadi-vin”

©1info.net