Вимагають відставки. Найбільший нафтопереробний завод Білорусі Нафтан висловив недовіру Лукашенку — відео

Вимагають відставки. Найбільший нафтопереробний завод Білорусі Нафтан висловив недовіру Лукашенку — відео

Лукашенко відмовляється проводити нові вибори (Фото: REUTERS/Stringer NO RESALES. NO ARCHIVES)

Об этом сообщает Преступная Россия


Білоруський нафтопереробний завод Нафтан висловив недовіру Олександру Лукашенку й зажадав його відставки.

Про це повідомляє TYT.by.

Білорусь — новини

«Ми вимагаємо відставки Лукашенка Олександра Григоровича з посади президента Республіки Білорусь у зв’язку з втратою довіри», — заявила начальник відділу реалізації нафтопродуктів Нафтан Ольга Брітікова.

За її словами, також серед вимог працівників підприємства: відставка голови ЦВК Лідії Єрмошиної, звільнення всіх політв’язнів і затриманих під час акцій протестів, припинення насильства і переслідування людей.

Підприємство продовжує працювати в штатному режимі.

Нафтан — одне з двох нафтопереробних підприємств Білорусі. Завод знаходиться у Вітебській області. Підприємство займається випуском різних видів палива, мастила і бітуми, ароматичних вуглеводнів й продуктів нафтохімії.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти Олександра Лукашенка.

Читайте також:
  • Освистаний і обридлий. Як з тріском провалилася перша спроба Лукашенка поспілкуватися з робітниками, що страйкують
  • «Як протистояти найгіршому — і перемагати». Світові ЗМІ — про небувалий розмах опору режиму Лукашенка і про загрозу втручання РФ

У ЦВК Білорусі стверджують, що перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,1% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тіхановська нібито набрала 10,1% голосів.

Читайте також:

«Я громадянин США». — «По*уй». Американський журналіст Ден Пелещук розповідає НВ про дві доби в білоруському СІЗО

Акції протесту проти фальсифікованої перемоги Лукашенка тривають восьмий день. На страйки виходять і працівники білоруських підприємств і заводів. Білоруси вимагають чесних виборів без участі Олександра Лукашенка і звільнення політв’язнів.

Увечері 10 серпня під час розгону акцій протесту в Мінську загинув 34-річний чоловік. Він став першою жертвою протестів, підтвердженої МВС Білорусі.

Сам Олександр Лукашенко звинуватив в акціях протесту «ляльководів» з Чехії, Польщі, Росії та України. Він заявив, що Майдану в Білорусі не буде, а будь-які несанкціоновані акції протесту зустрінуть жорстким опором.

Посилення антиурядових настроїв у Білорусі спостерігалося ще з початку травня, коли люди почали збиратися, щоб віддати підписи за опозиційних кандидатів у президенти і виступити проти їх затримання.

Всі кандидати в президенти Білорусі, крім Олександра Лукашенка, оскаржили результати виборів. Однак, ЦВК Білорусі відхилила усі пропозиції, скарги на невизнання підсумків виборів президента.

Світлана Тіхановська заявила про готовність до переговорів з Олександром Лукашенком і оголосила про створення координаційної ради для забезпечення передачі влади.

Також вона заявила про готовність стати національним лідером Білорусі, щоб звільнити політв’язнів і провести нові вибори.

Гастролі Лукашенка по заводам: протести в Білорусі, день дев’ятий
Редактор: Дар’я Колесніченко

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/protesti-v-bilorusi-naftan-vimagaye-vidstavki-lukashenka-novini-bilorusi-50106756.html”

©1info.net