Мейдич Олег: “Нехай процвітає та розвивається Брацлав!”


Свій "День народження" сьогодні святкує Брацлав – селище, що має довгу і славетну історію. Так вже сталося, що мені випала честь бути народним депутатом від мажоритарного округу, до якого входить це овіяне козацьким духом містечко.

Об этом сообщает Московский репортер

Заснований в далекому 1362 році, Брацлав уособлює у собі силу українського народного духу. У різні часи Брацлав був у складі Великого князівства Литовського, Королівства Польського, Речі Посполитої, Османської та Російської імперій і жодного разу не зрадив своїй українській ідентичності.

Брацлавський замок відігравав важливу роль у часи війни Богдана Хмельницького. Із містом (а тоді Брацлав мав статус міста і був наділений Магдебурзьким правом) пов’язані долі гетьманів Івана Виговського, Юрія Хмельницького, Павла Тетері, Петра Дорошенка, отамана запорожців Івана Сірка та полковника Данила Нечая. Під час Української Революції 1917-1921 років місто від "червоних" визволяв видатний генерал УНР Юрій Тютюнник. Околиці Брацлава захищали від "денікінців" та більшовиків вояки Української галицької армії та Січові стрільці.

При цьому селище є взірцем полікультуралізму, тут у взаємоповазі живуть етнічні українці, поляки, євреї, росіяни та роми. Особливе значення Брацлав має для єврейського народу. Тут жив засновник брацлавського хасидизму Ребе Нахман. До Умані на могилу Нахмана із Брацлава досі щороку з’їжджаються тисячі паломників.

Я радий представляти у Верховній Раді інтереси мешканців славетного селища. Нехай процвітає та розвивається Брацлав! Я, як народний депутат, зроблю для добробуту його мешканців все, що в моїй компетенції.

З повагою, народний депутат України від ВО "Батьківщина" Олег Мейдич


Джерело статті: “http://vlasno.info/suspilstvo/dopomoga/tochka-zoru/item/38667-meidych-oleh-nekhai-protsvitaie-ta-ro”

©1info.net