Нова транзитна угода: Україна транспортувала до ЄС перші кубометри газу

Нова транзитна угода: Україна транспортувала до ЄС перші кубометри газу
Нова транзитна угода: Україна транспортувала до ЄС перші кубометри газу

Через українську газотранспортну систему (ГТС) почалося транспортування газу до країн Євросоюзу за новою угодою, яку "Газпром" і НАК "Нафтогаз Україна" підписали 30 грудня. Перші кубометри російського газу прокачали у новорічну ніч 1 січня.

Об этом сообщает http://mamkoved.top

Про це у Facebook написав керівник "Оператор ГТС України" Сергій Макогон.

За його словами, перша робоча ніч новоствореного Оператора газотранспортної системи України минула в штатному режимі.

"Ми вже транспортували в ЄС перші кубометри газу по новому транзитному контракту, відтепер вже за європейськими правилами в міждержавних точках", — написав Макогон.

Він також зауважив, що компанія опрацювала всі номінації за транзитом у рамках виконання нового договору. "Ми довели що спроможні працювати за новими європейськими правилами. Працюємо далі", — додав Макогон.

Ми вже протранспортували до ЄС перші кубометри газу по новому транзитному контракту, відтепер уже за європейськими…

Опубликовано Оператор ГТС України Вторник, 31 декабря 2019 г.

Нагадаємо, 30 грудня у результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз сторони підписали новий контрак про транзит газу. Угоду укладено на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років на аналогічних умовах. За підрахунками виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, доходи від транзиту газу, які Україна отримає протягом наступних 5 років, складуть 7,2 мільярда доларів.

Відео Газової війни не буде: Україна та Росія підписали контракт на транзит газу

Сам документ сторони називають компромісом, який буде вигідним для обох. Україна відмовилася від судових позовів до "Газпрому", але отримає понад 7 мільярдів доларів за транзит. Але керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв розраховує, що прибутки будуть більшими.

Газової війни не буде: Україна та Росія підписали контракт на транзит газу
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/groshi/nova-tranzitna-ugoda-ukrayina-transportuvala-do-yes-pershi-kubometri-gazu-1468131.html”

©1info.net