Вчені знайшли кратер від зіткнення Землі з найбільшим в історії метеоритом

angiesdiary.com
Наша планета пережила потужний удар космічного тіла приблизно 790 тсяч років тому.

angiesdiary.com

Після майже століття пошуків вчені виявили кратер, який лишився від зіткнення Землі з найбільшим за всю її історію метеоритом. Сліди надзвичайного впливу космічного тіла, яке протаранило нашу планету приблизно 790 тисяч років тому, спостерігалися на 20% Східної Півкулі. Це 10-та частина всієї поверхні Землі.

Об этом сообщает http://tr-experts.com

Як пише Daily Star, доказами зіткнення слугують чорні подібні до скла утворення, які називають тектитами. Про це говорять автори дослідження, опублікованого нещодавно в Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

"Великий кратер, з якого ці тектити походять, не вдавалося знайти впродовж століття. Хоча досить давно докази вказували на місцевість десь на території Індонезії", — йдеться в статті.

Команда вчених тепер переконана, що кратер з діаметром близько 15 кілометрів розташований на півдні Лаосу. Існує розумне пояснення, чому так довго його не вдавалося віднайти. Кратер похований під 910-кілометровим молодим вулканічним полем. Лише вивчення тектитів дозволило визначити точно, де саме велетенський метеорит вдарив нашу планету.

Коли місце удару було визначене, вчені провели заміри магнітного поля в пошуках "гравітаційних аномалій", які вказували б на наявність великого прихованого кратера. І дуже швидко вони знайшли ці докази.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/m/science/10817507-vcheni-znayshli-krater-vid-zitknennya-zemli-z-naybilshim-v-istoriji-meteoritom.html”

©1info.net