Уже і Зеленського просили: Епіфаній забив на сполох через церкви в Криму

Митрополит Епіфаній

Представники України повинні обговорити питання притиснен утисків церкви в анексованому Криму на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Об этом сообщает http://remco.com.ua

Таку заяву зробив голова Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній в програмі "Радіо Свобода" "Суботнє інтерв’ю".

"Ми навіть зверталися до представників у Мінську, щоб вони це питання підняли на порядку денному під час переговорів тристоронньої групи", – сказав він.

Новини
На черзі кримськотатарська: українську мову з Криму остаточно витіснили
Митрополит Епіфаній

Митрополит Епіфаній

"МК"

За словами Епіфанія, крім того, в ПЦУ раніше зверталися до президента України Володимира Зеленського, щоб він відреагував на утиски прав віруючих у Криму.

"Під час зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій я це питання порушив, дуже гостро підняв. Президент навіть записав це питання. Також і інші представники церков і релігійних організацій відзначали, що відбувається переслідування. Це і протестанти, і інші, і мусульмани навіть. Тому ми разом на це вказали президенту під час зустрічі. Також звертаємося і до уряду, і до Верховної Ради, щоб вони належним чином звернули на це увагу", – підкреслив глава ПЦУ.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків Православної церкви України (ПЦУ), архієпископ Євстратій Зоря заявив, що в умовах окупації Криму для українських віруючих, які проживають на півострові, настали часи "як при гоніннях радянських безбожників".

Підписуйся на наш Telegram. Отримуй тільки найважливіше!

Читайте всі новини по темі "Мирні переговори в Мінську" на сайті "OBOZREVATEL".



Джерело статті: “https://www.obozrevatel.com/ukr/politics/uzhe-i-zelenskogo-prosili-epifanij-zabiv-na-spoloh-cherez-tserkvi-v-krimu.htm”

©1info.net