Дієтологи з США назвали 6 побічних ефектів вживання шоколаду

Дієтологи з США назвали 6 побічних ефектів вживання шоколаду
Дієтологи з США назвали 6 побічних ефектів вживання шоколаду

Користь шоколаду полягає в тому, що натуральні речовини, котрі містяться в ньому допомагають організму виробляти нейротрансмітери: серотонін, триптофан і допамін, впливають на настрій та енергію.

Об этом сообщает http://stopotkat.top

Про це повідомляє УКР.Здоров’я.

При низьких рівнях у людини настає депресивний стан, що сприяє виникненню різних неврозів. Какао при цьому впливає позитивним чином на стан шкіри, волосся, а антиоксидантні властивості продукту мають захисні властивості від раку. При цьому дієтологи попереджають, що у всьому потрібна міра. Одним з побічних ефектів вживання ласощів в надлишку є – провокування набору ваги, так як шоколад висококалорійний. Серед мінусів – підвищення показників цукру в крові і холестерину.

Кондитерський виріб при цьому викликає звикання, завдяки якому людині важко зупинитися від його вживання. Оскільки він містить сполуки – аміни, то відбувається розширення судин мозку і, таким чином, це призводить до появи головного болю у чутливих людей.

Шоколад містить високий рівень аргініну, який провокує розмноження і ріст вірусу герпесу, і пацієнтам з активним або рецидивуючою інфекцією слід уникати його вживання, що також слід взяти до уваги. Серед побічних ефектів і порушення сну з підвищенням ймовірності нічних кошмарів. Дослідження при цьому показали, що до даної тенденції найбільше схильні чоловіки. Ще один мінус – погіршення стану порожнини рота, точніше, любителям шоколаду загрожує карієс.


Джерело статті: “https://molbuk.ua/news/189953-diyetology-z-ssha-nazvaly-6-pobichnykh-efektiv-vzhyvannya-shokoladu.html”

©1info.net