У КВУ назвали найпопулярніші країни для «політичного туризму» нардепів

Ілюстрація REUTERS
Всього у Раді створено 47 груп міжпарламентських зв’язків з різними країнами.

Ілюстрація REUTERS

У Комітеті виборців проаналізували склад груп міжпарламентських зв’язків із зарубіжними державами у Верховній Раді дев’ятого скликання.

Об этом сообщает http://pravda.rv.ua

Як повідомляється на сторінці КВУ у Facebook, загалом у нинішньому парламенті діє 47 різних груп. Кожна — для окремої країни.

"Найпопулярнішими напрямками для міжпарламентських зв’язків є США, Канада та Великобританія. Так, до групи міжпарламентських зв’язків із США входять 176 народних депутатів, Канади – 144, Великобританії – 135. Також популярними напрямками є Польща, Німеччина, Італія, Швейцарія, Ізраїль, Франція, Литва", — йдеться у повідомленні.

У КВУ додають, що є в переліку груп екзотичні варіанти. Одним з лідерів за кількістю депутатів є міжпарламентська група зв’язків з Об’єднаними Арабськими Еміратами, до складу якої входить 118 народних депутатів. Також популярним напрямком є Японія, яка нараховує 117 депутатів. У групі зв’язків з Кубою та Сінгапуром числяться по 48 парламентарів, Республікою Кореєю — 41, Саудівською Аравією — 21, Монако — 17.

"Інститут депутатських груп із міжпарламентських зв’язків часто використовується народними депутатами як різновид політичного туризму. Адже завдяки приналежності до певної групи народний депутат має змогу відвідати ту чи іншу країну. Тому не дивно, що в переліку найпопулярніших напрямків є не лише сталі парламентські демократії, але й досить екзотичні країни на кшталт Монако, ОАЕ, Японії, Куби чи Сінгапуру", — пояснив голова комітету Олексій Кошель.

За його словами, практична цінність від таких візитів часто сумнівна. Наприклад, Саудівська Аравія є монархією на чолі з королем і парламент там не має серйозних повноважень. Схожа ситуація з Монако та ОАЕ.

Як повідомляв УНІАН, у парламенті зареєстровано законопроект про внесення змін до Регламенту ВР щодо удосконалення законодавчої процедури, яким пропонується закріпити в Регламенті проведення голосувань за законопроекти по четвергах.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/politics/10817909-u-kvu-nazvali-naypopulyarnishi-krajini-dlya-politichnogo-turizmu-nardepiv.html”

©1info.net