Зеленський відреагував на скандал із Гончаруком

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяву про відставку, яку написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяву про відставку, яку написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Об этом сообщает http://russian-time.com

Зокрема, голова держави поставив правоохоронним органам вимогу за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі прем’єра, міністрів і представників Національного банку України. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Вимагаю, щоб за два тижні, якомога швидше ми з вами отримали інформацію – хто вів записи… Знайти, хто це зробив, і з цим розібратися", – наголосив Зеленський.

Новина доповнюється…

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяву про відставку, яку написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяву про відставку, яку написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук

Новини
"Хід Богданом": з’явилося пояснення відставки Гончарука

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • У мережі опублікували аудіо розмов нібито глави Кабміну Олексія Гончарука з чиновниками, де обговорювалися курс долара в Україні та економічні питання перед зустріччю з главою держави Володимиром Зеленським.


  • У розмові Гончарук критично відгукувався про президента, а також дав зрозуміти, що у влади немає бачення економічного курсу країни.


  • Пізніше в інтернеті опинилася і друга частина розмови. У ній нібито прем’єр каже, що уповільнення економічного зростання створює у президента відчуття неконтрольованості ситуації.


  • Згодом був оприлюднений третій запис із розмовою Гончарука, міністерки фінансів Оксани Маркарової та двох заступників глави Національного банку Катерини Рожкової та Дмитра Сологуба.


  • У бесіді обговорювали ревальвацію гривні до 20 грн/$ та економічну стратегію розвитку України, де пролунала пропозиція: "А давайте будемо щось виробляти!".


  • Як з’ясували журналісти, розмова могла бути записана на зустрічі у форматі "на каву", що відбулася 16 грудня 2019 року.


  • У ЗМІ тим часом почали з’являтися дані нібито про швидку відставку Гончарука. Зазначається, що прем’єр вже міг написати заяву, яку підпишуть "із хвилини на хвилину".


  • Однак незабаром з’явилося офіційне спростування Кабміну.


  • Сам Гончарук не підтвердив і не спростував, що голос на записах належить йому. Натомість прем’єр заявив про цілеспрямовану кампанію проти уряду.


Підписуйся на наш Telegram. Отримуй тільки найважливіше!



Джерело статті: “https://www.obozrevatel.com/ukr/economics/vidstavka-goncharuka.htm”

©1info.net