Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу

Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 «Про медіа».

Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу
Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу

За проголосували дев’ять членів комітету, проти – троє (представники «Опозиційної платформи – За життя»), утрималися – троє (представники «Європейської солідарності»).

Об этом сообщает http://jakesms.com

Альтернативний законопроєкт № 2693-1 теж винесуть на розгляд пленарного засідання Верховної Ради.

Депутати «Опозиційної платформи – За життя» не встигли підготувати свій альтернативний проєкт. Про це сказав член комітету Юрій Павленко, який пропонував відправити обидва проєкти на доопрацювання.

Голова комітету Олександр Ткаченко сказав, що проєкт № 2693 відправлять на експертизу до Ради Європи. Представники громадськості просили надати їм слово, але пан Ткаченко запросив усіх охочих на публічне обговорення, що відбудеться наступного тижня.

« Цей закон за свободу слова, він регулює медіаіндустрію, зокрема, онлайн-медіа, які раніше не регулювалися», — наголосив пан Ткаченко.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 2693 «Про медіа». Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Центр демократії та верховенства права закликав профільний комітет Верховної Ради та парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до законопроєкту про медіа з метою ухвалення якісного закону в першій половині 2020 року. Інтернет-асоціація України (ІнАУ) пропонувала парламентським комітетам повернути законопроєкт авторам на доопрацювання.

15 січня 2020 року група народних депутатів від фракції «Європейська солідарність» зареєструвала альтернативний проєкт закону «Про медіа» № 2693-1. Його авторами стали Микола Княжицький, Володимир В’ятрович, Софія Федина, Вікторія Сюмар, Володимир Ар’єв, Ірина Фріз, Олег Синютка та Іванна Климпуш-Цинцадзе.


Джерело статті: “https://detector.media/rinok/article/173989/2020-01-17-komitet-gumanitarnoi-politiki-rekomenduvav-ukhvaliti-zakonoproekt-pro-media-za-osnovu/”

©1info.net