Корисна олія омолодить і полікує


Людський організм може працювати як годинник, якщо не засмічувати його надмірною кількістю шкідливої їди. Отже, здорове харчування стане надійним бар’єром багатьох недуг. Головне – мати бажання та силу волі, щоб не спокушатися на «все готове» (майонези, напівфабрикати, сухарики, чипси, солодощі тощо).

Об этом сообщает http://sledu.info

До здорового харчування привело… лікарняне ліжко

Чернівчанка Тетяна (52 роки) розповідає «Погляду», що до здорового харчування її привело… лікарняне ліжко.

— Після операції з видалення апендикса лікар мені прописав упродовж місяця вживати лляну олію (по чайній ложці тричі на день під час їди, вона має трішечки гіркуватий присмак). Уже за тиждень було відчутно перший ефект, а після закінчення терапії – кишківник цілком нормально запрацював. З того часу незвичайні олії використовую не як ліки, а як здорове харчування, додаючи в салатики, негарячі каші, — каже жінка.

— До речі, коли після невдалого уколу у мене на вені утворилася гулька, то вона розсмокталася лише після того, як упродовж двох тижнів пила горіхову олію, — додає пані Тетяна.

Ось так чернівчанці вдалося віднайти складники корисної їди, однак гірка наука не пропала даремно, адже її чоловік, діти та онуки автоматично стали споживати якісні незвичайні олії, адже у кожної з них – свої цілющі властивості.

Гарбузова олія добре впливає на простату, а кунжутна – на кістки, волосся, нігті

— На смак мені з чоловіком подобається гарбузова олія. До речі, вона корисна для представників сильної статі, бо вирішує проблеми передміхурової залози (простати). Плюс вона жовчогінна. Тож її не можна вживати тим людям, у кого є каміння в жовчному, — розповідає пані Тетяна. – Кунжутна олія дбає про кістки, волосся, нігті. Саме її зараз невістка дає маленькому онуку, вмочуючи в олію невеличкий шматочок хліба, бо діток таке не змусиш випити, а салати вони не завжди їдять. Також моя подруга, коли відпочивала у Запоріжжі, то у профілактичних цілях відвідала щось на кшталт реабілітаційного центру (його відкрили індуси). Там роблять масажі та обгортування, використовуючи кунжутну олію. Але не так, як ми – трішечки, а дуже рясно. Вони навіть попереджають, що треба одягати такі речі, аби опісля сеансів викинути, бо попрати їх вже не вдасться.

Незвичайні олії – задоволення не з дешевих

У Чернівцях можна знайти різні корисні олії, але вартують вони недешево. Скажімо, за 200 мілілітрів лляної правлять від 85 гривень, тоді як за стільки ж гарбузової і кунжутної — 184. Але погодьтеся, ліпше витрачатися на корисну їду, аніж шкідливі хімічні ліки.

Перед вживанням олії треба пам’ятати, що всі вони мають послаблюючий ефект, тож ліпше їх приймати під час їди. Купуючи, звертайте увагу на те, щоб олія була холодного віджиму, сертифікованою, розлитою у фабричну скляну тару із заводською закруткою. Зазвичай у них – короткий термін придатності (після відкриття необхідно спожити упродовж трьох місяців).

Такими оліями можна заправляти салати, додавати до каш та супів (не гарячих!), до холодних соусів та десертів.

Як впливають на організм незвичайні олії

Олія волоського горіха омолоджує організм, підвищує життєвий тонус, виводить радіонукліди, знижує рівень холестерину в крові. Має бактерицидну, протизапальну, протипухлинну, регенеруючу, антигельмінтну, імуностимулюючу і антирадіаційну дію. Посилює жовчовиділення, а також підвищує еластичність жовчних протоків, зміцнює і відновлює клітини печінки. Вона необхідна людям, які страждають на гіпертонію, атеросклероз, ішемічну хворобу серця. Ефективне застосування цієї олії і при лікуванні варикозного розширення вен. Також стимулює процеси кровотворення. Активні компоненти цієї олії поліпшують еластичність капілярів головного мозку, живлять його клітини.

Гарбузова олія захищає від передчасного старіння, бореться з вільними радикалами, активізує обмінні процеси у тканинах. Також сприяє поліпшенню моторної функції кишечника і жовчовивідних шляхів та очищенню організму від токсинів. А ще — позитивно впливає на роботу серцево-судинної, м’язової, нервової та ендокринної систем.

Олія насіння кунжуту добра для зміцнення кісткової тканини і профілактики остеопорозу. Нормалізує роботу нервової, кровоносної й ендокринної системи, бо містить олеїнову і лінолеву жирну кислоту. Захищає організм від атеросклерозу та інсульту. Сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Лляна олія знижує рівень холестерину в крові. Запобігає серцевим захворюванням, нормалізує артеріальний тиск. Усуває запалення шкіри, лікує псоріаз та екзему. Усуває закрепи і геморой. Виводить камені з нирок. Робить нігті і волосся здоровими і міцними. Усуває нервові перенапруження і запобігає депресії. Усуває симптоми менопаузи, менструальні болі. Знижує ризик захворювання раком. Незамінний компонент харчування і джерело отримання Омега 3 (особливо тих, хто не вживає риб’ячого жиру).

Ольга ШУПЕНЯ


Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/health/korisna-oliya-omolodit-i-polikue-383352”

©1info.net