Наукова сенсація: Відносно недавно Антарктиду населяли гігантські ведмеді

До недавнього моменту вважалося, що ведмедів ніколи не було в Антарктиді. Але тепер можливо нове відкриття повністю спростує це уявлення.

Сліди доісторичного ведмедя знайшли в Антарктиді. Група дослідників з Австралії, недалеко від бази Амундсен-Скотт на відкритому грунті виявила скам’янілі останки, які ідентифіковані, як ймовірно деталі доісторичного ведмедя, що міг жити в Антарктиді близько 100 000 років тому. Як пише Explourer, група вчених з національного музею динозаврів в Австралії давно проводить дослідження узбережжя Антарктиди в пошуках палеонтологічних відкриттів, але це відкриття їх приголомшило, передають

Об этом сообщает http://donbas.top

Останки схожі на гігантського короткомордого ведмедя. До недавнього моменту вважалося, що ведмедів ніколи не було в Антарктиді. Але тепер можливо нове відкриття повністю спростує це уявлення. Поки ж останки доісторичного ведмедя відправлені на континент для подальших досліджень. На думку вчених, ведмеді могли заселити льодовий материк через Південну Америку. І хоча реальних підтверджень цієї можливості поки немає, нове відкриття дає надію прихильникам цієї гіпотези.

Гігантський короткомордий ведмідь був одним з найбільших хижих ссавців, які мешкали на Землі в епоху заледеніння. У розмірах з ним змагаються деякі більш ранні м’ясоїдні гігантські ссавці, такі як ендрюзарх, саркастодон і мегістотерій.

Виходячи зі знахідок скелетів, його висота в холці становила від 1,5 до 2 м, але іноді могла досягати 3 метрів, а випроставшись короткомордий ведмідь досягав величини 3,5-4,5 м. За розрахунками вчених, самці важили в середньому 600 кг, а найбільші з них могли досягати ваги понад 1400 кг.



Джерело статті: “https://patrioty.org.ua/society/naukova-sensatsiia-vidnosno-nedavno-antarktydu-naselialy-hihantski-vedmedi-312117.html”

©1info.net