Названі 6 особливо корисних для здоров’я властивостей моркви

Медиками названі 6 особливо корисних для здоров’я людини властивостей моркви. Даний продукт цінний ще й тим, що є доступним в зимовий час року.

Об этом сообщает http://infowebhub.net



По-перше, морква покращує зір, оскільки містить в собі велику кількість каротину, який перетворюється в людському організмі у вітамін, що позитивним чином впливає на стан очей. Також цей коренеплід багатий антиоксидантами лютеїн і зеаксантин, що захищають кришталик та сітківку. По-друге, морква зміцнює імунну систему людини – завдяки тому, що містить у собі вітамін С. По-третє, цей овоч сприяє врівноваженню рівня цукру в крові — завдяки розчинній клітковині, а тому також поліпшується робота травної системи. Але для досягнення цього позитивного ефекту моркву слід вживати в їжу в сирому вигляді.


Четверта з названих медиками корисних для здоров’я людини властивостей моркви – допомога в контролі маси тіла. Оскільки продукт складається з води на 88 %, а також містить у собі волокна, то при попаданні в шлунок підвищується його наповненість, що, в свою чергу, сприяє швидкому і тривалому насиченню і зниження тяги до солодкого. Крім того, розчинна клітковина в даному овочі допомагає позбутися від черевного жиру.


По-п’яте, завдяки вживанню в їжу моркви знижується ризик розвитку раку, оскільки продукт, багатий антиоксидантами. По-шосте, потрапляючи в організм людини, овоч сприяє нормалізації артеріального тиску – завдяки вмісту калію.


Натхнення:


Джерело статті: “https://cikavosti.com/nazvani-6-osoblivo-korisnih-dlya-zdorov-ya-vlastivostej-morkvi/”

©1info.net