Поліція Києва затримала 11 осіб, що напали на учасників акції антифашистів


Національна поліція Києва затримала 11 осіб за напад на учасників акції антифашистів. Про це в неділю повідомила прес-служба поліції в Facebook.

Об этом сообщает http://th-royalgclub.com

«За протиправні дії на Михайлівській площі [в центрі Києва] поліцейські доставили в управління поліції 11 осіб. Після першочергової перевірки їх дій буде дана правова оцінка», — сказано в повідомленні.

«Після закінчення акції [антифашистів] учасники йшли до фунікулера, в цей час група невідомих кинула в них кілька петард», — відзначили в прес-службі.

У першій половині дня в центрі Києва пройшла акція антифашистів, в якій взяли участь близько двох десятків людей. Акція проходить щорічно і приурочена до річниці вбивства російських журналістки «Нової газети» Анастасії Бабурової і адвоката Станіслава Маркелова. За інформацією українського видання «Страна», учасники акції виступали з гаслами: «Геть фашизм! Геть капіталізм», «Права людини — майбутнє України». Крім цього, активісти виступали за боротьбу з ультраправими в Україні.

В ході заходу, незважаючи на присутність поліцейських, антифашистів атакували патріотично налаштовані активісти. Останні також були присутні на Михайлівській площі з прапорами «Правого сектора» і вигукували націоналістичні і антиросійські гасла. В результаті радикали закидали антифашистів яйцями і петардами.


Джерело статті: “http://newformat.info/news/policiya-kiieva-zatrimala-11-osib-shho-napali-na-uchasnikiv-akcii-antifashistiv/”

©1info.net