Українським чиновникам підняли зарплати: скільки отримуватимуть у 2020 році

Зарплати в Україні

Кабмін затвердив нову схему посадових окладів українських держслужбовців в 2020 році. Вона буде застосовуватися з 1 січня.

Об этом сообщает http://falshivok.net

Про це йдеться в постанові №16 від 15 січня 2020 року. Ті держоргани, які вже встигли зареєструвати бюджетні фінансові зобов’язання по зарплаті, чекає перерахунок зарплати в лютому, повідомила "Ліга.Закон". Їм доведеться доплатити суми заробітку держслужбовцям.

Новини
Кабмін суттєво підняв зарплати українським чиновникам

"Посадові оклади на посадах держслужби підкатегорії В3 у держорганах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становлять 2 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01.01.2020 року", – сказано в публікації.

Тому мінімальний посадовий оклад держслужбовця з 1 січня становить: 2102 грн х 2 = 4204 гривень. В такому розмірі його отримають фахівці в держорганах районного рівня.

Натомість керівник відділу в складі департаменту, головного управління, служби, самостійного управління обласного рівня може розраховувати на оклад в 7050₴ Водночас фахівці міністерств будуть отримувати 7800 грн посадового окладу. Ще більша різниця в посадових окладах провідних фахівців РДА та міністерства: 4230 грн і 8500 грн відповідно.

Новини
Середня зарплата в Україні встановила історичний рекорд

"Як бачимо, Уряд на 2020 рік вирішив відмовитися від коефіцієнтів співвідношення до мінімального розміру посадового окладу, а в схемі прописали конкретні абсолютні розміри посадових окладів держслужбовців. Також постановою КМУ встановлено перелік посад держслужби, які прирівнюються до відповідних груп оплати праці", – йдеться в матеріалі.

Зарплати в Україні

Зарплати в Україні

Як повідомляв OBOZREVATEL, члени правління "Укрзалізниці" у 2019 році отримували зарплату 743 тис. гривень на місяць, а члени наглядової ради – 588 тис. гривень на місяць.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський зароблятиме у 2020 році майже 1,9 млн гривень в місяць.

У Верховну Раду внесли законопроєкт, який обмежує зарплату народних депутатів до 9446 гривень.

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Читайте всі новини по темі "Декларації про доходи чиновників" на сайті "OBOZREVATEL".



Джерело статті: “https://www.obozrevatel.com/ukr/economics/fea/ukrainskim-chinovnikam-pidnyali-zarplati-skilki-otrimuvatimut-u-2020-rotsi.htm”

©1info.net