Апеляційний суд відмовив адвокатам екс-«беркутівців» в оскарженні рішення про відвід призначених Рябошапкою прокурорів

Раніше підозрюваних передали на окупований Донбас / фото УНІАН
14 січня Святошинський райсуд Києва відвів призначених генпрокурором Русланом Рябошапкою прокурорів — Олександра Шевеленка, Дениса Суботіна та Марину Мазепіну.

Раніше підозрюваних передали на окупований Донбас / фото УНІАН

Київський апеляційний суд відмовив адвокатам екс-«беркутівців» в оскарженні ухвали суду присяжних Святошинського районного суду Києва про відвід прокурорів.

Об этом сообщает http://spasi-i-sohrani.com

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київського апеляційного суду.

У прес-службі поінформували, що апеляційна скарга адвокатів екс-«беркутівців» Ігоря Варфоломеєва і Олександра Горошинського надійшла 23 січня.

Наступного дня, 24 січня, суд відмовив у відкритті апеляційного провадження за цією скаргою у зв’язку з тим, що ухвала суду присяжних Святошинського райсуду Києва про відвід прокурорів не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Як повідомляв УНІАН, Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

28 грудня 2019 року під час судового засідання стало відомо, що генпрокурор Руслан Рябошапка змінив групу прокурорів у цій справі. Олексія Донського, Яніса Сімонова, Ігоря Земскова та Дениса Іванова, які 5 років представляли обвинувачення у справі, остаточно відсторонили від участі у цьому кримінальному провадженні.

Того ж дня Апеляційний суд Києва відпустив екс-«беркутівців» під особисті зобов`язання.

29 грудня у Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО. В рамках обміну Україна передала екс-«беркутівців».

14 січня Святошинський райсуд Києва за клопотанням адвоката родин Героїв Небесної сотні Євгенії Закревської відвів трьох нових прокурорів у справі проти екс-«беркутівців» — Олександра Шевеленка, Дениса Суботіна і Марину Мазепіну.

Водночас суд не розглядав питання про відвід ще одного нового прокурора у справі — Сергія Куцого, оскільки він був відсутній на засіданні.

Суд надав Офісу генпрокурора два місяці на призначення нових прокурорів у справі екс-«беркутівців» і на ознайомлення їх з матеріалами цього провадження.

24 січня адвокати екс-«беркутівців» оскаржили відвід прокурорів, призначених Рябошапкою.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/m/society/10847027-apelyaciyniy-sud-vidmoviv-advokatam-eks-berkutivciv-v-oskarzhenni-rishennya-pro-vidvid-priznachenih-ryaboshapkoyu-prokuroriv.html”

©1info.net