Вбивство журналіста Сергієнка: Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Об этом сообщает http://muffinsnow.com

Там зазначили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні завершував Центральний апарат Державного бюро розслідувань. Кого саме стосується обвинувальний акт, правоохоронці не повідомили.

Також підозрюваному у вбивстві журналіста та ще одній особі інкримінують участь у злочинній організації, яка діяла у період з листопада 2013 року по липень 2015 року на території Київської та Черкаської областей.

Як відомо, у квітні 2014 року Герой України, журналіст Василь Сергієнко був побитий та викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський.

Наступного дня тіло його було знайдено за 15 кілометрів від міста зі слідами знущань.

В організації викрадення, катуванні та вбивстві Сергієнка підозрюють Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримували впродовж 2015-2017 років. У липні 2017 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з виконавців викрадення і вбивства.

Наприкінці серпня суд відпустив із СІЗО під домашній арешт Вадима Мельника. Мельник безперервно перебував під вартою з 18 травня 2017 року. Прокурори також клопотали про те, щоб на два місяці продовжити арешт обвинуваченому у виконанні вбивства Володимиру Воронкову і змінити запобіжний захід із домашнього арешту на перебування в СІЗО Вікторові Горбенку й Романові Недибалюку, яких обвинувачують у виконанні викрадення журналіста.

Суддівська колегія залишила під вартою Воронкова, а Горбенка і Недибалюка під цілодобовим домашнім арештом.

У червні суд відпустив під домашній арешт фігурантів справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка Романа Недибалюка і Віктора Горбенка.

У грудні суд Черкащини залишив Володимира Воронкова під вартою.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/vbivstvo-zhurnalista-sergiyenka-ofis-genprokurora-napravila-do-sudu-obvinuvalnij-akt-shodo-odnogo-z-pidozryuvanih”

©1info.net