В Одесу прибуває корабель з українцями з Китаю: з’явилося важливу заяву МОЗ

У міністерстві охорони здоров’я України вважають, що епідемічна ситуація на вантажному судні з Китаю, яке в четвер, 13 лютого, заходить в порт Одеси, благополучна. У хворих моряків виключають зараження коронавірусом.

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Про це повідомили в прес-службі МОЗ.


У відомстві підтвердили інформацію компанії-перевізника про те, що у членів екіпажу немає підозри на СОVID-19. Зафіксовані лише випадки захворювання на ГРВІ


"Судно" CMA CGM URAL "вийшло з останнього порту Китаю Шеко 16 січня 2020.До прибуття в Україну судно здійснювало заходи в порти в Єгипті, Лівані, Туреччині і Румунії. У цих портах всі члени екіпажу судна пройшли перевірку відповідними службами на наявність в них ознак СОVID-19. Ніякого підозри не виявлено ", — підкреслили в МОЗ.


Крім того, з моменту виходу судна з китайського порту пройшло вже 27 днів, при цьому інкубаційний період захворювання СОVID-19 — 14 днів.


"Після прибуття судна всі члени екіпажу пройдуть відповідний температурний скринінг і в разі підозри будуть спрямовані в спеціальні медичні заклади. Будуть проведені лабораторні дослідження і тест на СОVID-19", — повідомили в відомстві з охорони здоров’я.


Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 10 лютого, результати досліджень підтвердили зараження коронавірусом на борту круїзного лайнера Diamond Princess у 135 осіб, серед яких — двоє громадян України.


Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Півтисячі жертв і "пекло" на лайнері: як коронавірус з Китаю продовжує вбивати.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-02-13/v-odessu-pribyivaet-korabl-s-ukraintsami-iz—kitaya-poyavilos-vajnoe-zayavlenie-minzdrava/188335”

©1info.net