Вчені знайшли в центрі Чумацького Шляху загадковий об’єкт

В центрі нашої галактики знайшли загадкові хмари / dailytechinfo.org
Знахідка може вказувати на наявність незвичайних типів чорних дір.

В центрі нашої галактики знайшли загадкові хмари / dailytechinfo.org

Японські астрономи виявили загадкові рухи газових хмар поблизу центру Чумацького Шляху. Це може вказувати на наявність незвичайних типів чорних дір, існування яких піддавалося сумніву.

Об этом сообщает Роспрес

Вчені відстежили рух високошвидкісних газових хмар в центрі галактики. Одна з цих хмар — HCN-0.085-0.094 — складається з трьох частин, при цьому одна з них, ймовірно, обертається навколо чорної діри, але не падає на неї. Це скупчення газу має кільцеподібну структуру з дуже крутим градієнтом швидкості, що передбачає наявність невидимого об’єкта. Якщо цим об’єктом є чорна діра, то її гравітаційний радіус (від центру до горизонту подій) трохи перевищує радіус Урана чи Нептуна, передає FaceNews з посиланням на sciencealert.

Подібні чорні діри називаються чорними дірами середньої маси. Це гіпотетичний об’єкт, проте останнім часом вчені знаходять все більше свідчень на користь їх існування. Вони складають проміжний клас між чорними дірами зоряної маси (найбільша має масу 62 Сонць) та надмасивними чорними дірами, найменші з яких досягають маси ста тисяч Сонць.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/science/10877780-vcheni-znayshli-v-centri-chumackogo-shlyahu-zagadkoviy-ob-yekt.html”

©1info.net