Люксембург стане першою країною у світі із безкоштовним громадським транспортом

Люксембург стане першою країною у світі із безкоштовним громадським транспортом
Люксембург стане першою країною у світі із безкоштовним громадським транспортом

Від 1 березня у Люксембурзі громадський транспорт стане безкоштовним. Таким чином країна стане першою у світі із безкоштовним транспортом.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це пише Deutsche Welle.

За словами віцепрем’єра країни Франсуа Бауша, такий хід стане "родзинкою у масштабній стратегії в галузі транспорту". Для безкоштовного проїзду варто лише мати документ, що підтверджує особу.

Влада країни сподівається, що таким чином змусять населення пересісти із власних автомобілей на громадський транспорт та значно зменшити трафік та викиди в атмосферу. Щоденно близько 200 тисяч осіб із сусідніх країн їздять до Люксембургу на роботу.

Наразі громадський транспорт в Люксембурзі субсидується майже на 90%. За оцінками влади, зробити його повністю безкоштовним вартуватиме додаткових 40 мільйонів євро на рік.

Однак деякі види транспорту все ж залишаться платними – квитки потрібно буде купувати на закордонні рейси, а також на проїзд залізницею у вагонах першого класу.

Нагадаємо, у "Київпастрансі" обіцяють у 2020 році зробити на столичній Троєщині кардинальне оновлення транспортного сполучення. Планується запустити новий громадський транспорт — "трам-трейн", який може з’єднати Троєщину з правим берегом Дніпра. Нові трамваї вміщують понад вісім сотень пасажирів і можуть розганятися до 120 км/год.

Відео Люксембург готується стати першою в світі країною з безкоштовним громадським транспортом

Подібна система уже функціонує у Талліні, але лише для місцевих. Зробити проїзд безкоштовним для усіх у найбагатшій країні в Європі владу спонукала екологічна ситуація. За останні десятиліття населення в країні стрімко зросло, а з ним — і кількість транспорту з небезпечними викидами.

Люксембург готується стати першою в світі країною з безкоштовним громадським транспортом
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/svit/lyuksemburg-stane-pershoyu-krayinoyu-u-sviti-iz-bezkoshtovnim-gromadskim-transportom-1498773.html”

©1info.net