На індонезійському острові археологи виявили артефакти, яким близько 26 тисяч років

На індонезійському острові Сулавесі археологи виявили унікальну знахідку – кам’яні артефакти із зображеннями сонця та буйвола, яким близько 26 тисяч років. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Об этом сообщает Преступная Россия


За даними вчених, артефакти були свідками останнього льодовикового періоду.


“На одному з каменів зображений аноа – карликовий буйвол. На іншому можна розглянути символічне зображення сонця з променями. Це досить маленькі артефакти, тому можна припустити, що вони були чимось на зразок кишенькових амулетів. Такі камені-амулети, можливо, застосовувалися під час якихось релігійних ритуалів. У будь-якому випадку, знахідки є унікальними, адже археологи досі не знаходили настільки маленькі стародавні предмети мистецтва в Азії”, – стверджують співробітники лабораторії з Університету Брісбена в Австралії.


Сам острів Сулавесі цінується археологами через те, що там є стародавні зразки наскального живопису, причому деяким з них понад 44 тисячі років.


Як повідомлялося раніше, археологи знайшли на Балі найбільший в Південно-Східній Азії скарб давньоримських монет і прикрас.


Джерело статті: “https://1news.com.ua/svit/na-indonezijskomu-ostrovi-arheology-vyyavyly-artefakty-yakym-blyzko-26-tysyach-rokiv.html”

©1info.net