Погорільцям із Житомирської області небайдужі почали збирати допомогу

Погорільцям із Житомирської області небайдужі почали збирати допомогу
Погорільцям із Житомирської області небайдужі почали збирати допомогу

Жителям сіл, які згоріли вщент у Житомирській області, збирають допомогу. Про це повідомила журналістка Леся Войтицька на сторінці у соцмережі Facebook.

Об этом сообщает Руспрес

Вона розмістила у дописі потреби та контакти волонтера, який збирає допомогу.

"Зараз потреби:

  • Їжа, яка не псується (в селах немає електрики);
  • Палатки, каремати, спальні мішки, ковдри, подушки (люди повернулися в село і збираються там залишатися та будувати нові хати);
  • Кухонний інвентар;
  • Будівельні матеріали, пили, бензопили і тд.
Знищені вогнем села Житомирської області

Через масштабні пожежі у Житомирській області фактично вщент вигоріли цілі села… Подробиці тут: https://tsn.ua/ukrayina/u-zhitomirskiy-oblasti-dekilka-sil-vigorili-vschent-cherez-spalennya-smittya-na-kladovischi-1530042.html

Опубліковано ТСН Пʼятниця, 17 квітня 2020 р.

Без даху над головою лишилися:

с. Личмани — 7 людей.

с. Магдин — 29 людей.

с. Острови (інформація уточнюється).

Список потреб буде оновлюватися", — написала вона.

Допомогу відправляти у місто Овруч у перше відділенні Нової пошти, на ім’я волонтера Ярослав Чіпак. Його номер телефону — 0682736800.

"Рахунок для збору коштів відкриємо у вівторок. Зараз рахуємо, скільки треба буде зібрати, щоб забезпечити житлом людей", — додала вона.

Раніше повідомлялося, що уряд планує виділити фінансову підтримку тим, хто постраждав внаслідок пожеж в Київській та Житомирській областях.

Нагадаємо, 17 квітня у Житомирській області зафіксували масштабні пожежі. Горіли ліси та сіла. В результаті вже згоріли понад 80 будинків. Найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани Овруцького району. Вогонь вирує далі.

Як відомо, однією з причин лісових пожеж є діяльність людей, які після прибирання на цвинтарі села Першотравневе підпалили сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на дерева, а згодом розповсюдився і на інші сусідні населені пункти.

Рятувальники досі намагаються приборкати вогонь.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/pogorilcyam-iz-zhitomirskoyi-oblasti-nebayduzhi-pochali-zbirati-dopomogu-1531116.html”

©1info.net