Євросоюз та США пильно стежать за призначенням нових керівників митниці та податкової — заява

Євросоюз та США пильно стежать за призначенням нових керівників митниці та податкової — заява
Євросоюз та США пильно стежать за призначенням нових керівників митниці та податкової — заява

Посольство США в Україні заявило, що Америка та Європа пильно стежать за призначеннями у Кабінеті міністрів України, які мають відбутись невдовзі, після гучних відставок. Про це йдеться у твіттері посольства.

Об этом сообщает Руспрес

"ЄС і США пильно стежать за призначеннями у КМУ високопосадовців у митній та податковій службах. Важливо дотримуватися чесних, конкурентних процедур, що ґрунтуються на заслугах, та не ризикувати довготривалими реформами, що їх підтримують міжнародні партнери", — йдеться у повідомленні.

ЄС і США пильно слідкують за призначеннями у @Kabmin_UA високопосадовців у митній та податковій службах. Важливо дотримуватися чесних, конкурентних процедур, що ґрунтуються на заслугах, та не ризикувати довготривалими реформами, що їх підтримують міжнародні партнери.

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) April 27, 2020

Нагадаємо, 24 квітня уряд звільнив із займаних посад голову ДМС Максима Нефьодова і керівника ДПС Сергія Верланова відповідно до статті 87 (1) закону про "Про державну службу". Верланов обіймав посаду голови Податкової служби від кінця квітня 2019 року, після того як було ухвалено рішення про поділ Державної фіскальної служби. Також повідомлялося, що під час засідання були звільнені заступники Нефьодова — Роберт Зелді, Денис Шендрик і Сергій Пєтухов.

У неділю, 26 квітня, стало відомо, що Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Податкової служби: охочі мали подати документи за один день.


Джерело статті: “https://tsn.ua/politika/yevrosoyuz-ta-ssha-pilno-stezhat-za-priznachennyam-novih-kerivnikiv-mitnici-ta-podatkovoyi-zayava-1535688.html”

©1info.net