Скандал навколо Регіни Тодоренко: чому російські зірки накинулися на українську телеведучу

Скандал навколо Регіни Тодоренко: чому російські зірки накинулися на українську телеведучу
Скандал навколо Регіни Тодоренко: чому російські зірки накинулися на українську телеведучу

Всі злилися в загальному екстазі ненависті до Регіни Тодоренко через фрази в прямому ефірі інстаграму української телеведучої, зірки українського шоу "Орел і решка", яка висловила в прямому ефірі непопулярну думку "А що ти зробила, щоб він тебе не бив?"

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Чесне слово, я вже готова зробити футболку з написом "А що ти зробила, щоб він тебе не бив?", тільки щоб підтримати бідну дівчину родом з Одеси, хоча я не згодна з її висловлюванням. Зрозуміло, Регіна не має рацію, і жодна поведінка жертви не виправдовує насильство стосовно неї. Так, є аб’юзери, психопати і нарциси, і їх набагато більше ніж нам здається, які насолоджуються своєю владою над жертвою і створюють безвихідні умови для залежних від них жінок.

Ці умови — матеріальні чи емоційні, навіть часто фізично жінок замикають в чотирьох стінах, не даючи їм вийти — нагадують концтабір, з якого вкрай складно вирватися. Зрозуміло, були сміливиці, які втекли з концтабору. Але ризики — особливо, якщо у тебе на руках діти — дуже високі і ціна їх — життя. І знаменитий Стенфордський тюремний експеримент дуже наочно показав, що дай тюремникові волю (вибачте за гру слів) — з багатьох з нас злетить той самий лиск цивілізованості, гуманізму і виховання, і сліпі інстинкти придушення, домінування і жорстокості розквітнуть у всій красі.

Але повернемося до Регіни і організованого навколо неї цькування. Складається таке враження, що її слова стали спусковим гачком для накопиченої в суспільстві напруженості. І це, нагадую, в країні, в якій декриміналізовано домашнє насильство! Тобто бити жінок — можна. Ухвалювати закони, які їх не захищають — можна. Поліції не приїжджати на виклики, коли починаються сімейні скандали — можна. Багато російських зірок висловилися з приводу фрази Регіни, розповівши про своїх історії сімейного насильства, аб’юзу і побоїв. Виявилося, і той чоловік бив і бив, і Анфісі Чеховій доводилося в травматології знімати побої, і купа різних російських зірок і знаменитостей були під катком домашнього насильства.

Але тут виникає закономірне запитання — а де вони були, коли в РФ ухвалювали закон про декриміналізацію сімейного насильства? Нагадую, у 2017 році стаття "побої" була вилучена з Кримінального Кодексу Російської федерації, а за сімейне насильство введена адміністративна відповідальність. Де були їхні гнівні пости, коментарі у соцмережах, натхнені флешмоби і побажання смерті (як вони бажають малолітньому синові Топалова і Тодоренко) всім депутатам Державної Думи, які проголосували за цей законопроєкт? Щось не пам’ятаю. Так, були виступи смішних феміністок, правозахисних організацій, але щось вони не набули особливого розвитку в медійному середовищі. А гламурні діви були зайняті більш цікавими речами — вечірки, прем’єри, презентації, шоу, розлучення, і їх не цікавили проблеми якихось побитих у сім’ї баб у глухій сибірській провінції.

Більш того, де були всі ці міжнародні бренди, які зараз топлять за права людини, рівні права і захист для жінок, і розірвали з Регіною рекламні контракти? Побудували вони хоч один шелтер для жертв домашнього насильства? Оплатили комунікаційну кампанію, покликану захистити жінок? Передали хоч копійку з продажу своєї продукції для медичної і психологічної допомоги жертвам? Тим більше, що зараз за оцінками правозахисних організацій у Росії — справжня епідемія сімейного насильства, а карантин і вимушене перебування все це тільки посилює.

А з приводу цькування Регіни Тодоренко, є цікаве пояснення від психологині Надії Терещенко: “Прихована емоція жертви — це агресія. Відкритий агресор найчастіше відчуває, що він втрачає контроль і він шукає можливість відновити контроль, але жертва в цей же час ховає свою агресію. Тому що коли стосовно людини здійснюється насильство, перша реакція — дати відсіч. Але якщо жертва не може через якісь причини дати відсіч, своє бажання "дати здачі" вона пригнічує". І тому часто жертви діють дуже агресивно в тих випадках, коли їхня прихована агресія може прорватися назовні. Чи не це сталося у випадку з Регіною Тодоренко, коли натовпи жертв вилили свої пригнічені бажання не на тих, хто їх насправді ображає, а на просту українську дівчину?

Христина Рівера

Читайте також: Не тільки Регіна Тодоренко: зірки, які говорили дурниці в інтерв’ю


Джерело статті: “https://tsn.ua/lady/zvezdy/sobytiya/skandal-navkolo-regini-todorenko-chomu-rosiyski-zirki-nakinulisya-na-ukrayinsku-televeduchu-1538169.html”

©1info.net