Україна отримає від ЄС велику суму для боротьби з наслідками коронавірусу

Європейський союз виділить Україні 1,2 млрд євро позики для подолання наслідків пандемії коронавірусу, відповідний проект був узгоджений Радою ЄС.

Об этом сообщает Компромат вики


Про це повідомляється в прес-релізі Ради ЄС, передає "Європейська правда".


Так, делегати Ради підтримали пропозицію Європейської комісії про надання 3 млрд євро допомоги 10 країнам з перспективою членства в ЄС, з цієї суми 1,2 млрд повинна отримати Україна.


"Країни з офіційно визнаною перспективою членства і країни-сусіди є нашими найближчими партнерами. Помітно критичніше, ніж будь-коли, щоб ми трималися разом і демонстрували солідарність в реагуванні на економічний і соціальний вимір цієї глобальної кризи", — зазначив Здравко Марич, міністр фінансів Хорватії.


Слід зазначити, що Україна отримає найбільшу суму із загального розміру програми, в той же час Туніс отримає 600 млн євро, Боснія і Герцеговина та Йорданія отримають по 200 млн євро, Албанія — 180 млн, Північна Македонія — 160 млн, Грузія — 150 млн євро , Молдова — 100 млн, решта країн — менше 100 млн євро.


"Ці кошти допоможуть поліпшити макроекономічну стабільність і дозволять спрямовувати ресурси на захист громадян і пом’якшення негативних соціально-економічних наслідків пандемії", — додають в повідомленні.


Відзначається, що кошти будуть передані в якості кредитної допомоги, з терміном погашення 15 років.


Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній міністр розвитку економіки Тимофій Милованов запропонував уряду отримані гроші від міжнародних партнерів витратити на виплату базового доходу всім громадянам на рівні по 5 тисяч гривень на місяць.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/economy/macroeconomy/2020-05-05/ukraina-poluchit-ot-es-krupnuyu-summu-dlya-borby-s-posledstviyami-koronavirusa/196203”

©1info.net