Україна отримала статус спостерігача в Комітеті з охорони здоров’я ЄС

Україна отримала статус спостерігача в Комітеті з охорони здоров’я ЄС
Україна отримала статус спостерігача в Комітеті з охорони здоров’я ЄС

Україна увійшла до складу Комітету з охорони здоров’я Європейського Союзу як спостерігач. Днями до МОЗ надійшов відповідний лист від Європейської комісії, із "хорошими новинами".

Об этом сообщает Компромат вики

Про це на брифінгу 17 травня повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

"Днями ми отримали листа від європейської комісії, що Україну прийнято до складу комітету з охорони здоров’я Європейського Союзу як спостерігача. Це дуже важлива подія для нас, тому що до складу цього комітету входять всі провідні країни Європейського Союзу", — сказав Степанов.

Голова МОЗ пояснив, що це знакова подія для України, оскільки на засіданнях Комітету обговорюють, як реагувати країнам на ситуації, які загрожують людству, зокрема пандемію коронавірусу.

"Під час засідань цього комітету розглядаються, яким чином реагують ті чи інші країни окремо та разом на ті виклики, які зараз стоять перед цим світом, зокрема й перед Європейським Союзом… Я впевнений це піде тільки на користь України, і на користь нашої системи охорони здоров’я", — уточнив Степанов.

Нагадаємо, також під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про 433 нових випадки коронавірусу. Станом на 17 травня в Україні офіційно — 18 291 заражень коронавірусом, із них 5 116 пацієнтів вже одужали.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/ukrayina-otrimala-status-sposterigacha-v-komiteti-z-ohoroni-zdorov-ya-yes-1548078.html”

©1info.net