Вчені знайшли таємничу реліквію древньої цивілізації майя

На півдні Мексики в штаті Табаско дослідники завдяки аерозйомці знайшли монументальний комплекс, що датується 1000-800 роками до нашої ери. Вчені стверджують, що він може бути найстарішим і найбільшим пам’ятником стародавньої цивілізації майя, повідомляє .

Об этом сообщает Звездный клуб


Група експертів на чолі з Такеші Іноматою (Takeshi Inomata) з Університету Арізони виявила штучну платформу (Агуада Фенікс) правильної форми завдовжки 1413 метрів і завширшки 399 метрів, вищу за навколишній ландшафт на 10-15 метрів. Вчені вважають, що її використовували для ритуалів, оскільки під час розкопок знайшли нефритові сокири та інші цінні реліквії.


“Вона величезна по горизонталі. Якщо ви йдете територією, то платформа виглядає як частина природного ландшафту”, – розповідає Такеші Іномата, професор антропології в Університет Арізони і провідний автор статті про відкриття.


За інформацією, при розкопках дослідники також виявили 69 зразків обвугленої органіки, яку змогли датувати радіовуглецевим методом і віднести до 1000-800 рр. до нашої ери. Досі вчені вважали, що майя у цей час тільки переходили до осілості й не займалися монументальним будівництвом.


Джерело:


Джерело статті: “https://1news.com.ua/tsikave/vcheni-znajshly-tayemnychu-relikviyu-drevnoyi-tsyvilizatsiyi-majya.html”

©1info.net