«Забили до смерті» у боях на кордоні Китаю та Індії використовували битки і палиці з цвяхами

"Забили до смерті" у боях на кордоні Китаю та Індії використовували битки і палиці з цвяхами
"Забили до смерті" у боях на кордоні Китаю та Індії використовували битки і палиці з цвяхами

У смертельній сутичці між індійськими та китайськими прикордонниками, яка сталася у Гімалаях на спірній ділянці кордону, не застосовували вогнепальної зброї. Натомість військові користувалися незвичайним знаряддям.

Об этом сообщает Русский слон

Про це повідомляє британська BBC.

На знімку, опублікованому 18 червня, видно примітивну зброю, схоже, зроблену з залізних прутів, оббитих цвяхами. Фото передав індійський офіцер, який служить на кордоні з Китаєм. За його словами, цю зброю використовували китайські військові.

Аналітик з питань оборони Аджай Шукла, який першим твітнув зображення, описав використання такої зброї як "варварство". Фото викликало обурення багатьох користувачів соцмереж з Індії і швидко поширилося у Twitter. Ні китайські, ні індійські чиновники цього не коментували.

У ЗМІ повідомляється, що військові зіткнулися на гірських хребтах на висоті майже 2667 м уздовж крутої місцевості. При цьому деякі солдати зазнали обморожень через мінусові температури у високогірній місцевості.

Як передає AFP, в індійській армії заявили, що їхніх прикордонників вбили в рукопашному бою. Згідно з повідомленнями, учасників бойових дій "забивали до смерті" та кидали у замерзаючі води сусідньої річки. Розтини тіл деяких загиблих показали, що "первинна причина смерті утоплення, і схоже, що вони впали з висоти у воду через травми голови", — повідомив чиновник AFP.

За непідтвердженою інформацією від індійських ЗМІ, у сутичці загинуло щонайменше 40 китайських солдатів. Однак Китай поки не надає будь-якої інформації про жертви. Деякі індійські солдати досі вважаються зниклими безвісти.

Зброя

Передісторія:

  • Ввечері 15 червня, на кордоні Індії та Китаю сталося військове зіткнення, в результаті якого загинуло 20 індійських прикордонників. Офіційних даних щодо кількості жертв з китайської сторони немає
  • Конфлікт стався між китаськими і індійськими військовими навколо регіону Ладакх в Гімалаях через неврегульований спільний кордон. Вперше за 45 років у цьому районі сталося смертельне зіткнення.
  • Від початку смертельного протистояння, активісти обох держав влаштовують акції протесту проти зіткнень у спірному прикордонному районі Гімалаїв, тоді як чиновники обережно висловлюються та намагаються врегулювати напруженість дипломатично.
  • Пекін заявив, що індійські війська "двічі перетнули кордон … провокуючи та атакуючи китайський персонал". А в Індії вважають,що китайська сторона прагнула прокласти дорогу на індійській стороні долини і "вжила заздалегідь продуманих і запланованих дій, що призвели до насильства.

Джерело статті: “https://tsn.ua/svit/zabili-do-smerti-u-boyah-na-kordoni-kitayu-ta-indiyi-vikoristovuvali-biti-i-palici-z-cvyahami-1568584.html”

©1info.net