З архіву ПУ. Гоночний болід Sappo: Запорожець з Німеччини з двигуном LADA (фото)

Запорожець — це в якійсь мірі ще й німецька гордість, особливо в гоночному виконанні з центрально розташованим двигуном…

Автором цього незвичайного проекту став винахідливий і, мабуть, не позбавлений почуття гумору німецький гонщик Вольфганг Кютер, передають .
Запорожець приховує під своїм кузовом двигун Лада, розташований в межах колісної бази — прямо за водійським сидінням.
Автомобіль носить ім’я Sappo-Lada і його історія сягає в 70-і роки минулого століття. Комуністична дружба, в якій Східна Німеччина перебувала з СРСР, дозволила експериментувати з радянськими автомобілями. Це, звичайно, сильно відрізнялося від того, що з іншого боку від Стіни витворяли Porsche і BMW, але доводилося справлятися доступними засобами.

Так і з’явився гоночний Sappo (ласкаве німецьке скорочення від Zaporozhets) з центрально розташованим двигуном від автомобіля Zhiguli. Представлений же на фото автомобіль, за запевненням власника, є відреставрованим «болідом», в якому частину деталей довелося замінити на нові.

Об этом сообщает http://viptrade.biz

Відомо, що даний автомобіль оснащений 1,6-літровим двигуном Лада, потужність якого доведена до 155 к.с. Можливо, укупі з 620-кілограмовою вагою і гоночною 5-ступінчастою КПП цей Sappo-Lada здатний продемонструвати більш-менш гідні результати в змаганнях класичних автомобілів, в яких він досі бере участь.



Джерело:

Джерело статті: “https://patrioty.org.ua/society/z-arkhivu-pu-honochnyi-bolid-sappo-zaporozhets-z-nimechchyny-z-dvyhunom-lada-foto-307251.html”

©1info.net